Президентът на България /1997-2002 г./ Петър Стоянов разказа пред bTV,

...
Президентът на България /1997-2002 г./ Петър Стоянов разказа пред bTV,
Коментари Харесай

Петър Стоянов за посещението на Чарлз III в Столипиново: Искахме да представим България в истинската ѝ светлина

Президентът на България /1997-2002 г./ Петър Стоянов описа пред bTV, че визитата на сегашния монарх на Англия в пловдивския квартал " Столипиново “ не е било импровизация, защото тогава принц Чарлз е изискал в неговата стратегия да залегне посещаване на ромска общественост или фондация.

" Присъствието на българските роми в нашия живот е нещо напълно естествено и беше напълно естествено да покажем и тази страна от българския живот. Ние имаме прекалено много да вършим в тази посока, това е явно. За принца това не беше шокиращо, обсъдихме благоприятни условия по какъв начин да се оказва помощ на хора в потребност “, добави Петър Стоянов.

Той сподели, че визитата на принц Чарлз в България е било извънредно значимо, тъй като исторически връзките сред България и Англия в никакъв случай не са били лесни.

" Да не кажа, че са били доста сложни. Ние бяхме съперници по време на Първата и Втората международни войни, бяхме в разнообразни лагери по време на Студената война. Това описа пред президентът на България. След рухването на Желязната завеса България искаше ясно да съобщи своята принадлежност към фамилията на европейските страни. Западна Европа към този момент имаше несъмнено позитивно отношение към " отличниците “ от Източна Европа – Чехия, Полша, Унгария и Словакия. Ние доста искахме да се присъединим към тях “, изясни Петър Стоянов.

Според президента на България сред 1997 и 2002 година визитата на принц Чарлз ни е осигурило най-малко два-три дни място в английската преса.

" Искахме посредством неговото посещаване да представим България в същинската ѝ светлина, а не като една изостанала, дребна, корумпирана страна и някогашен спътник на Съветския съюз. Постигнахме го и той доста оказа помощ за това със своето държание “, добави той.

Петър Стоянов описа още, че Чарлз е бил извънредно добре осведомен с българската история по време на визитата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР