Президентът на Азербайджан Илхам Алиев издигна знамето на страната си

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев издигна знамето на страната си
Коментари Харесай

Илхам Алиев издигна азербайджанското знаме в Нагорни Карабах

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев издигна знамето на страната си в основния град на Нагорни Карабах в неделя, при първото си посещаване там, откогато Баку си върна контрола над планинския район във военна атака, която докара до изселването на множеството етнически арменци, съобщи Агенция Франс Прес.

Това беше първото посещаване на Алиев в Карабах по време на 20-годишното му ръководство.

„ Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев издигна Националния байрак на Република Азербайджан в град Ханкенди и произнесе тирада “, се споделя в изказване от кабинета на Алиев. Ханкенди е азерското име на Степанакерт, както арменците назовават града.

Септемврийската светкавична атака на Баку постави завършек на 30-годишното арменско сепаратистко ръководство в Нагорни Карабах. По-голямата част от почти 120 000 етнически арменци, които са живели на територията, избягаха в Армения.

От офиса на Алиев оповестиха, че той е посетил няколко други места и градове в Карабах. Оттам демонстрираха и фотоси на дългогодишния водач във военно облекло на колене, който целува азербайджанското знаме, преди то да бъде издигнато. Той посети и язовир, а фотосите, оповестени от Баку, демонстрират властническия водач по какъв начин гледа през слънчевите си очила водата и близките планини.

Алиев стана президент на Азербайджан през 2003 година, наследявайки татко си Гейдар Алиев. Азербайджан и Армения бяха в спор за Нагорни Карабах от края на Съветския съюз. Съседите водиха война на два пъти за района: през 90-те и през 2020 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР