Президентът на Аржентина Маурисио Макри поиска конгресът да предприеме мерки

...
Президентът на Аржентина Маурисио Макри поиска конгресът да предприеме мерки
Коментари Харесай

Аржентина ще се бори с футболното хулиганство

Президентът на Аржентина Маурисио Макри изиска конгресът да предприеме ограничения за справяне с футболното безчинство. Той упорства за закон, който да обезпечи доста по-строги санкции при прояви на принуждение.

Искането му идва няколко дни след грозните подиуми, довели до отлагането на реванша от финала в Копа Либертадорес сред "Бока Хуниорс " и "Ривър Плейт ". В събота малко преди дуела почитатели на "милионерите " нападнаха с камъни и сълзотворен газ рейса на "Бока ".

Макри, който беше президент на "Бока Хуниорс ", съобщи: "Отхвърляме мафията, която постоянно стои зад сходно принуждение. Надявам се, че след този позор можем да създадем закон, който да обезпечи спомагателни санкции ".

Развоят на събитията докара до оставката на министъра по сигурността в Буенос Айрес Мартин Окампо. Кметът на аржентинската столица Орасио Родригес Ларета заподозря, че в основата на офанзивата са крайни почитатели на "Ривър Плейт ", които назова "мафия ".

Според него нападението е в отговор на това, че в деня преди мача полицията е влезнала в къщата на шефа на крайната фенска секта и са били иззети 10 млн. песос (226 хиляди евро) и 300 билета за мача, съобщи БТВ.

Очаква се през днешния ден в парагвайската столица Асунсион да бъде взето решение къде ще се играе мачът. Вчера Генуа предложи семейството си на втория край.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР