Президентът избра да посочи шефа на Сметната палата Димитър Главчев

...
Президентът избра да посочи шефа на Сметната палата Димитър Главчев
Коментари Харесай

Румен Радев посочи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер

Президентът избра да уточни шефа на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър председател на България – това оповестиха от прессекретариата на президентството, откакто поредно в границите на два дни Румен Радев беседва с всички лица, които могат да заемат поста след конституционните промени .

На 30 март от 14.00 часа президентът ще одобри претендента за длъжностен министър-председател в президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление , прецизираха от „ Дондуков “ 2.

Припомняме, че Бойко Борисов през вчерашния ден съобщи, че „ същински се надява “ президентът да не уточни Димитър Главчев и посочи, че няма да го разреши по никакъв метод длъжностен министър председател да е Росен Желязков.

След решението на президента, по Конституция служебният министър председател би трябвало да предложи състав и конструкция на служебното държавно управление, което ще бъде назначено от президента. След това би трябвало да бъдат планувани и новите парламентарни избори в двумесечен период.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР