Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще връчи сабята на

...
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще връчи сабята на
Коментари Харесай

Президентът ще участва в тържествена церемония по връчване на дипломи на курсантите от НВУ „Васил Левски“

Президентът и висш главнокомандващ Румен Радев ще връчи сабята на първенеца на 143-ия випуск „ Георги Раковски “ на Националния боен университет във Велико Търново „ Васил Левски “. Това ще се случи на тържествена гала пред крепостта Царевец по заграбване на първо офицерско звание.

Завършват 121 курсанти от Националния боен университет, обучавани по 13 военни специализации. Те ще получат лейтенантските си пагони и бакалавърски дипломи за военна и гражданска компетентност, уточни началникът на военния университет бригаден военачалник Иван Маламов:

„ Те ще бъдат назначени на първата си офицерска служба и с това получават и 10-годишен контракт за работа в Българската войска “.

Президентът Румен Радев персонално ще награди първенеца на випуска. Пехотинецът Красимир Йорданов приключи с най-голям триумф:

„ Ще имам освен летящ старт в моята кариера, само че и напредък като един офицер “.

За първи път тържествената гала по производството на младите лейтенанти ще е пред крепостта Царевец, разясни бригаден военачалник Иван Маламов:

„ Искаме да вплетем традиция и настояще “.

В тържествената гала ще се включат министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР