Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев отправи приветствие по случай

...
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев отправи приветствие по случай
Коментари Харесай

Радев: Армията ни пое по дългоочаквания път на модернизация, няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване

Президентът и висш главнокомандващ Румен Радев насочи одобрение по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска.

" Отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската войска. С единството на меч, дух и слово България устояваше в бурите и се възраждаше нееднократно през своята многовековна история. В най-тежки времена българският боец постоянно е бил последната и самоотвержена бариера в отбрана на Отечеството ", сподели президентът.

Той акцентира, че Българската войска посвети генерации в родолюбие и безрезервност и се утвърди като знак на държавност и героизъм.

Живеем във все по-неспокоен свят, в който суверенитетът и сигурността ще чертаят бъдещето на нацията. Българската войска пое по дълго чакания път на рационализация, по този път обаче няма място за угодни покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване , добави президентът.

Съвременното въоръжение е извънредно належащо, само че би трябвало да се придобива при ясни процедури и обединен метод към типовете въоръжени сили. Решенията за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците, акцентира Радев.  

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР