Президентът и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието

...
Президентът и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието
Коментари Харесай

Крах: Турската лира се срина с още 8 на сто след изказване н...

Президентът и ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган отговори през днешния ден на настоятелните претенции на опозиционните партии за предварителни общи избори в Турция.

„ Защо тази съпротива се мори толкоз доста “, попита Ердоган, аргументирайки, че „ те знаят, че не могат да изпреварят достиженията на ръководещата ПСР и съдружния сътрудник Партията на националистическото придвижване (ПНД) “.

Президентът изрази очакванията си, че " ПСР ще завоюва изборите през 2023 година и ще счупи нов връх " тогава.

„ Все още приказваме за предварителни избори още веднъж и още веднъж... Не, предварителни избори няма да се случат. Юни 2023 година е датата за избор “, сподели Ердоган, добавяйки в резюме, че „ практиката за осъществяване на избори на всеки 15-20 месеца от дълго време е отминало, това към този момент е история. Това е традиционно за примитивните племена. "

Турската лира се намали с 8% единствено за ден, откакто президентът Ердоган отбрани неотдавнашните нетрадиционни понижения на лихвите и даде обещание да завоюва " икономическата война за самостоятелност " макар необятно публикуваните рецензии на опозицията в страната и противоположни отзиви на финансисти.

Лирата през днешния ден доближи до 12,76 по отношение на $, еврото се доближава до психологическия предел от 15 турски лири.

Пазарът е извънредно динамичен и обменните бюра затвориха светлинните си табла за продан на валута, защото не смогват да отразяват измененията в курса през днешния ден. Лирата е изгубил 40% от цената си тази година, в това число съвсем 20% спад от началото на предходната седмица.

Ердоган упражни напън върху централната банка да се насочи към облекчение на лихвения %, който има за цел, съгласно него, да усили износа, вложенията и работните места.


Бившият заместник-управител на централната банка Семих Тюмен, който беше уволнен от Ердоган предишния месец, прикани, „ този ​​ирационален опит, който няма късмет за триумф, да бъде зарязан неотложно и да се върнем към качествени политики, които пазят цената на турската лира и просперитета на турския народ “, сподели той в Туитър.

Ердоган съобщи: „ Отхвърлям политиките, които ще свият страната ни, ще я отслабят, ще обричат ​​хората ни на безработица, апетит и беднотия “, сподели Ердоган след съвещание на кабинета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР