Президентът Еманюел Макрон подписа в събота от името на Франция

...
Президентът Еманюел Макрон подписа в събота от името на Франция
Коментари Харесай

РАЗШИРЕНИЕ: Макрон подписа протокола за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО

Президентът Еманюел Макрон подписа в събота от името на Франция протокола за одобрение на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, който беше признат от френския парламент на 2 август, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

" Този ​​суверенен избор на Финландия и Швеция ще направи допустимо укрепването на тяхната сигурност пред лицето на актуалната опасност в непосредствена непосредственост и ще способства доста, поради опциите на тези двама сътрудници, за груповата позиция и за нашата европейска сигурност ", се споделя в изказване на Елисейския замък.

Швеция и Финландия се отхвърлиха от обичайния си неутралитет поради съветското настъпление в Украйна, напомня Агенция Франс Прес. Двадесет съюзнически страни " към този момент са утвърдили протоколите ", уточни по време на приемането им от френския парламент министърката на външните работи Катрин Колона. За влизането им в действие обаче е належащо те да бъдат утвърдени от всичките тридесет държави-членки. Турция обаче заплашва да " замрази " процеса, обвинявайки двете скандинавски страни в доброжелателност към Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейни съдружници, които Анкара счита за терористични организации.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР