Президентът Еманюел Макрон обеща мерки за поддържане на сектора на

...
Президентът Еманюел Макрон обеща мерки за поддържане на сектора на
Коментари Харесай

Макрон: Ще има помощ за френските ресторанти и хотели

Президентът Еманюел Макрон даде обещание ограничения за поддържане на бранша на хотелиерството и ресторантьорството във Франция, един от главните опори на стопанската система, само че и на френския метод на живот, потърпевш от пандемията от ковид.
Макрон беше хазаин на видеоконференция от Елисейския замък на представителите на бранша на хотелиерството и министрите на кабинета.
Индустрията изпадна в рецесия, която няма да завърши, даже когато Франция стартира да излиза от блокирането си от 11 май.
Министърът на стопанската система и финансите Бруно льо Мер съобщи, че решение ще бъде взето в края на май, когато френските кафенета, питейни заведения и заведения за хранене могат да отворят още веднъж, макар че някои медии настояват, че това може да бъде позволено от 15 юни.
Секторът на хотелиерството, в който работят един милион души във Франция, желае освобождение от налози за 2020 година, отменяне на наемите за шест месеца и най-малко отчасти покриване от страната на оперативните загуби.
" Вирусът не харесва френския метод на живот, тъй като се популяризира основно от човешки контакт ", сподели Макрон, като се базира на любовта на французите да се събират в оживени кафенета и заведения за хранене във всички моменти от деня.
Той сподели, че секторът към този момент работи с държавното управление за това по какъв начин ще протече етапа на обновяване.
В срещата взеха присъединяване представители на промишлеността и търговски шефове.
Льо Мер даде обещание след срещата, че секторът ще получи по-голяма поддръжка, само че ще знае едвам в края на идващия месец по кое време може да стартира повторното отваряне.
Той даде обещание удвояване на помощта за бизнеси в усложнение, както и разширение на достъпа до фонд за взаимност.
" Това е доста мъчно финансово " за засегнатите, съобщи Льо Мер. " Това е психически потрес за 246 000 ресторанта във Франция. "
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР