Президентът Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември

...
Президентът Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември
Коментари Харесай

Макрон обеща да премисли бруталната си пенсионна реформа


Президентът Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на смекчава плануваната пенсионна промяна, предава Ройтерс. Започвайки акцията си за втория тур, Макрон в понеделник сподели, че е подготвен да поправя плануваната пенсионна промяна, която е в основата на програмата му за преизбиране.

" Готов съм да трансформира графика и да кажа, че не е наложително да вършим промяна до 2030 година, защото виждам, че хората са прекомерно разтревожени ", сподели Макрон, добавяйки, че също е подготвен да " остави отворена вратата " за повишение на пенсионната възраст до 64, а не до 65 години, каквото беше настоящето му предложение.

" Той евентуално осъзнава, че това е брутална и нечувана обществена политика ", сподели Жордан Бардела, асистент на съперника му Марин льо Пен, пред телевизия France 2, добавяйки, че към момента има вяра, че Макрон ще продължи да упорства за увеличаване на пенсионната възраст до 65 години.

Френският финансов министър Бруно льо Мер, съдружник на Макрон, сподели пред телевизионната телевизия CNews, че Макрон не е трансформирал проектите си по отношение на пенсионната промяна и към момента е " изцяло решен " да я реализира.

" Ще се придържаме към (минималната пенсионна възраст) от 65 години, само че ще има варианти за разискване на детайлности ", сподели Льо Мер.

Мануел Бомпард, началник на акцията на крайнолевия претендент Жан-Люк Меленшон, който остана трети на първия тур, съобщи, че не е склонен с предложенията за пенсиониране на Макрон или Льо Пен.

Говорейки по телевизия Public Senat, Бомпард уточни упоменатата от Макрон опция за осъществяване на народен референдум за минималната пенсионна възраст.

Проучване на Ipsos-Sopra Steria, представено от Public Senat, споделя, че 23% от гласоподавателите на Меленшон в този момент ще поддържат Макрон, 15% Льо Пен и други 62% не са заели позиция.

Припомняме, че след оповестяването на резултатите от първия тур Меленшон съобщи, че " нито един глас " не би трябвало да отиде при крайнодесния претендент Марин льо Пен, като по този метод поддържа Макрон.

На първия тур Макрон получи 27,8% % срещу 23,1% % за водача на крайната десница Марин льо Пен, демонстрират данните след 100% преброени бюлетини.

На трето място с 22% от гласовете се подрежда Жан-Люк Меланшон.

Основателят на придвижването Реконкиста Ерик Земур събира 7,1%. Ръководителката на столичния регион Ил дьо Франс, кандидатката на републиканците Валери Пекрес - 4,8%, а кметът на Париж, кандидатката на Социалистическата партия Ан Идалго - 1,8%.

След оповестяването на предварителните резултати Ан Идалго прикани поддръжниците си да поддържат Макрон, а Земур прикани последователите си да гласоподават за Марин льо Пен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР