Президентът Доналд Тръмп смята, че САЩ също могат да се

...
Президентът Доналд Тръмп смята, че САЩ също могат да се
Коментари Харесай

Тръмп: Можем да налагаме глоби на технологични гиганти като „Гугъл“ по примера на ЕС

Президентът Доналд Тръмп счита, че Съединени американски щати също могат да се „ облажат “ от санкции на софтуерни колоси по образеца на Европейски Съюз.

В изявление за Си Ен Би Си американският държавен глава разяснява антимонополните следствия и каузи на европейските регулатори против американски софтуерни компании като „ Google “ и „ Facebook “.

Тръмп уточни, че това са „ велики компании “, само че когато става въпрос за концентиране на власт и монопол, в действителност нещо такова се случва в огромните интернет колоси.

Еврокомисията глобява „ Google ” с 4,34 милиарда евро Компанията е упрекната в корист с господстващо състояние
Президентът счита, че непряк резултат на всички каузи и санкции, които Европа постановат на софтуерни компании като „ Google “, са големите суми пари, които влизат в касата на Европейски Съюз.

„ Ние също би трябвало да вършим като тях “, съобщи Тръмп, съгласно който Евросъюзът вижда в делата против софтуерните колоси елементарен метод за правене на пари.

„ Мисля, че обстановката е неприятна. Те нападат наши компании, само че там в действителност се случва нещо във връзка с монопола “, сподели Тръмп.

Съединени американски щати ще изискват данни за фейсбук профилите на претендентите за виза Всеки, който лъже за своите профили в обществените мрежи, ще се сблъска със съществени „ имиграционни последици ”
Европейската комисия е наложила на „ Google “ антимонополни санкции за 9.5 милиарда $ от 2017 година насам, напомня Си Ен Би Си. „ Facebook “ също е обект на следствие в доста европейски страни, изключително след въвеждането на Общия правилник по отношение на отбраната на данните (GDPR).

След офанзивата в Крайстчърч: „ Facebook " вкарва нови рестрикции Под натиска на държавни управления и критици, „ Facebook " е изправен пред онлайн предизвикателство
Американските регулатори и законодатели също усилиха натиска над софтуерни колоси като „ Google “, „ Facebook “ и „ Амазон “, а с наближаването на президентските избори през 2020 година тези компании постоянно стават обект и на рецензии от страна на политическите партии.

Все отново Тръмп отбелязва, че методът на американското правораздаване към огромните софтуерни компании би бил друг от този на европейските регулатори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР