Президентът Джордж Хърбърт Уокър Буш, който почина на 30-ноември на

...
Президентът Джордж Хърбърт Уокър Буш, който почина на 30-ноември на
Коментари Харесай




Президентът Джордж Хърбърт Уокър Буш, който почина на 30-ноември на 94-годишна възр



Президентът Джордж Хърбърт Уокър Буш, който умря на 30-ноември на 94-годишна възраст, ще бъде почетен на гала в Националната катедрала във Вашингтон в сряда, като 5-и декември беше избран от настоящия президент Доналд Тръмп за Ден на народен печал. Това е първото сходно прощаване с американски президент от повече от едно десетилетие насам.

Американските флагове ще бъдат свалени на половина, а редица от финансовите пазари, в това число и търговията на Нюйоркската фондова борса и на борсата Nasdaq, ще бъде прекратена на 5-и декември за отдаване на респект на 41-ия президент на Съединени американски щати. Това значи, че в сряда няма да бъдат търгувани и трите американски съществени фондови показателя DJIA, S&P500 и Nasdaq Compоsite.

Асоциацията на промишлеността за скъпи бумаги и финансови пазари, или Sifma, която е много авторитетна комерсиална група във финансовата промишленост, предложи пазарите на държавни облигации също да бъдат затворени в сряда.

Междувременно чикагска борса CME Group също ще прекрати търговията с фючърси и варианти в границите на деня, макар че електронната и търговията с енергийни и с фючърси на цветни метали ще работя обикновено, в това число и търговията с фючъри на американския лек недопечен нефт и тези на златото. " Ние сме надълбоко натъжени от гибелта на президента Джордж Буш - старши ", написа ръководителят и основен изпълнителен шеф на CME Group Тери Дъфи.

Последният път, когато бяха затворени финансовите пазари в Съединени американски щати, с цел да се отдаде последна съвсем на даден американски президента, беше на 2-ри януари 2007-а година след гибелта на президента Джералд Форд. А последния път, когато пазарите бяха наложително затворени отвън нормалните празници в Съединени американски щати, беше на 29-и и 30-ти октомври 2012-а година, вследствие на опустошителния вихър Санди (според данни на Investor`s Business Daily, това беше и първото следващо наложително затваряне на борсовата търговия от 1888-а годна насам).

Денят на народен печал в сряда ще докара и до редица други промени, в това число до отлагането за идващия ден на публикуването на значими стопански данни от Съединени американски щати, в това число изследването ADP за заетостта в частния бранш през ноември.

В сряда няма да се проведат и плануваните значими шестмесечни показания на президента на Фед Джером Пауъл пред взаимната икономическа комисия на Конгреса и на Сената на Съединени американски щати по отношение на вероятностите пред американската стопанска система. Важно е да се означи, че американските законодатели наподобяват неспособни да намерят нова дата за това основно чуване на шефа на Фед предвид на много натоварения календар до края на годината. Трябва да се има поради, че през идната седмица стартира така наречен " интервал на безмълвие " от страна на членовете на централната банка преди всяко едно идно съвещание на Фед. В този едноседмичен интервал централните банкери преустановяват обществените мнения по отношение на паричната и лихвена политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР