Президентът Джо Байдън защити решението си да се откаже от

...
Президентът Джо Байдън защити решението си да се откаже от
Коментари Харесай

Байдън не иска санкции за принц Салман - би било дипломатически безпрецедентно

Президентът Джо Байдън отбрани решението си да се откаже от каквото и да било наказване за престолонаследника на Саудитска Арабия поради, потвърждавайки, че действието би било дипломатически невиждано за Съединени американски щати.

В изявлението на ABC News, излъчено в сряда, Байдън разиска решението на администрацията му да не постанова наказания на престолонаследника принц Мохамед бин Салман за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги на 2 октомври 2018 година

В отчет, оповестен на 26 февруари,, че престолонаследникът е упълномощил екипа на саудитските чиновници по сигурността и разузнаването, които са умъртвили Кашоги .
 Белият дом отбрани решението си да не постанова наказания на принц Салман
Белият дом отбрани решението си да не постанова наказания на принц Салман

Днес Съединени американски щати ще разгласят нова политика към Саудитска Арабия

" Ние държим виновни всички хора в тази организация - само че не и престолонаследникът , тъй като ние в никакъв случай , доколкото знам, не сме наказвали изпълняващия длъжността държавен глава, когато имаме съюз с страна ", сподели Байдън в първите си разширени обществени мнения по решението на неговата администрация.

Байдън обаче преувеличава връзките на Съединени американски щати със Саудитска Арабия. Съединените щати нямат обвързващ контракт със Саудитска Арабия , и кралството не е една от арабските страни, избрани като главен съдружник отвън НАТО.

Съединени американски щати постоянно се базират на кралството като на стратегически сътрудник заради производството на нефт , статута му на районен контраст на Иран и неговото съдействие за битка с тероризма.

Миналият месец от администрацията на Байдън разгласява, който разкрива утвърждението на принца за убийството на Кашоги , който по времето на убийството му е живял в Съединените щати и написа в The Washington Post за нарушаванията на правата на индивида, осъществени от принца, до момента в който Салман консолидира властта си.
 Организация на обединените нации разкритикува Байдън, че не наложи наказания против Мохамед бин Салман
Организация на обединените нации разкритикува Байдън, че не наложи наказания против Мохамед бин Салман

" Това е извънредно, от моя позиция, проблематично, в случай че не и рисково "

Съединени американски щати постановиха визови ограничавания и санкции на саудитските сътрудници , които убиха и разчлениха Кашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Бездействието на Байдън против принца е поврат от акцията му , когато Байдън приказва язвително за кралското семейство и сподели, че желае да прокуди Саудитска Арабия за убийствата и други злоупотреби.

Правозащитни групи и някои журналистически организации подлагаха на критика решението да не се санкционира престолонаследникът, като обявиха, че това е безотговорност за кралските и други властнически водачи в бъдеще .

Байдън означи, че е одобрил публикуването на разследващия отчет и също по този начин сподели, че " е дал да се разбере " на застаряващия крал на Саудитска Арабия " че нещата ще се трансформират ". Крал Салман, който е над 80-годишен даде на сина си огромна управническа власт.

" Репортери без граници " съдят Мохамед бин Салман в Германия поради Кашоги

Съдят го за " закононарушения против човечеството "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР