Президентът Джо Байдън трябва да научи непослушното си куче кой

...
Президентът Джо Байдън трябва да научи непослушното си куче кой
Коментари Харесай

Байдън трябва да научи непослушното си куче кой е шефът

Президентът Джо Байдън би трябвало да научи непослушното си куче кой е шефът. Такава препоръка  получи американският държавен глава откакто Командер ухапа 11-ти чиновник на сикрет сървис.

Немската овчарка дойде в Белия дом като кученце преди съвсем две години. Тази седмица то ухапа еднообразен офицер от Тайните служби. Но това надалеч не беше първият подобен случай. Общо 11 чиновници са потърпевши. А един сътрудник беше толкоз тежко ухапан, че бе изпратен в болница за лекуване.

Кент Бойлс, един от най-хубавите развъдчици и обучители на немски овчарки в Америка, посъветва Байдън да управляват по-внимателно средата на кучето. Според него Командер не би трябвало да тича на независимост, където може да срещне непознати.

„ Немските овчарки са най-леснто обучаемите кучета в света “, споделя Бойлс. “Каквото и да е карало командира да хапе, основно упражнение за смирение е да го обучите да пада по команда и да се връща при лидера си. ”

Бойл споделя, че способността да спреш и да повикаш при себе си нападащото куче е основна част от образованието на полицейските кучета. Немските овчарки са страхотни служебни кучета заради опцията си за образование.

„ Това е вашият комутатор за сигурност “, добавя той пред The Times. „ Трябва да можете да „ свалите “ това куче и по-късно да го повикате назад към вас. Трябва му припомняте, тъй че кучето да знае, че би трябвало да спре и да се върне, без значение какво се случва. Това би трябвало да се случи даже и в случай че бяга с цялостна скорост. Байдън ще има потребност от помощ от експерт, с цел да реализира това. ”

Бойлс споделя, че откакто кучето е било подготвено на смирение, това би трябвало да се поддържа с няколко 15-минутни тренировки всеки ден, които кучето ще възприема като време за игра

„ Отговорност на индивида е да подсигурява, че всичко е под надзор. Единственият метод това припомняне да работи добре е да се построи супер тясна връзка и кучето да си мисли, че без значение от всичко, то ще се върне, тъй като ще извлече нещо от това. Ако знае, че ще получи някакво заплащане, храна или играчка, той ще бъде доста по-склонен да го направи. “

Друго значимо упражнение е да се запознае кучето с посетителите, тъй че то да не усеща, че би трябвало да пази територията си против тях.

„ Ако едни и същи хора идват от самото начало, можете да настроите кучето за някои извършения и кондиционирана ”, изяснява Бойлс.

Той предлага непознатите да си играят с кучето, с цел да може то да ги чака с неспокойствие.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР