Президентът Джо Байдън се срещна с около дузина членове на

...
Президентът Джо Байдън се срещна с около дузина членове на
Коментари Харесай

Байдън се срещна със семействата на американските заложници в Газа

Президентът Джо Байдън се срещна с към дузина членове на фамилиите на американски заложници, държани от бойци на " Хамас " в Газа - първата му персонална среща с роднините, съобщи Агенция Франс Прес.

Срещата се състоя в Белия дом, оповестиха публични лица, като прибавиха, че държавният секретар Антъни Блинкен също е участвал.

По данни на администрацията на Байдън в Газа се намират към осем американски заложници.

Войната в Газа избухна, откакто на 7 октомври въоръжени лица на " Хамас " нападнаха Израел, убиха към 1200 души, най-вече цивилни, и взеха към 240 заложници, съгласно израелските управляващи.

Израел, решен да унищожи " Хамас " и да изведе заложниците, стартира опустошителна въздушна и наземна атака против Газа.

Тя остави Газа в руини, убивайки повече от 18 600 души, най-вече дами и деца според последните данни на ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето, и причинявайки големи вреди на пътища, учебни заведения и лечебни заведения.

Според израелски публични лица в Газа остават към 135 заложници.

Общото заседание на Организация на обединените нации поддържа с голямо болшинство необвързваща резолюция за преустановяване на огъня, което в допълнение изолира Съединените щати, които отхвърлиха да поддържат апела за трайно помирение.

Администрацията на Байдън поддържа безусловно съдружника си Израел, заявявайки, че той има право да нападна " Хамас ".

Въпреки това, защото жертвите измежду цивилното население в Газа се усилват, Байдън все по-открито показва рецензии към това, което той назова " безразборни бомбардировки ".

Съветникът по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, ще пътува до Израел на 14 декември, с цел да се срещне с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР