Президентът Джо Байдън проведе разговори с висши служители на американското

...
Президентът Джо Байдън проведе разговори с висши служители на американското
Коментари Харесай

Байдън нарече помощта за Украйна контрапродуктивна и обвини Пентагона

Президентът Джо Байдън организира диалози с висши чиновници на американското разузнаване и защита. На дневен ред беше обменът на разследваща информация сред Съединените щати и Украйна, който беше счетен за контрапродуктивен, написа NBC News, цитирайки двама анонимни представители на Белия дом.

В телефонен диалог с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Филм Бърнс, ръководителя на националното разузнаване Аврил Хейнс и министъра на защитата Лойд Остин, Байдън изиска приключването на класифицирана информация да бъде спряно, тъй като то „ отклонява нашата цел “. Шефът на Белия дом имаше поради разпространяването на известия в пресата, че Вашингтон дава разследваща помощ на Киев.

Пентагонът, Централно разузнавателно управление на САЩ и националната звездна организация отхвърлиха да разясняват диалога с Байдън.

По-рано американската преса заяви, че Съединени американски щати са дали данни за местоположението на съветския крайцер Москва малко преди пожара на борда. Съобщава се също, че прехвърлянето на разследваща информация от Вашингтон в Киев е довел до гибелта на съветски военни. Някои представители на Белия дом признават, че публикуването на сходна информация може да ескалира спора в Украйна и да понижи успеваемостта на обмена на разследваща информация сред Украйна и Съединените щати.

Въпреки приключването в пресата, администрацията на Джо Байдън отхвърля да е предоставила на украинските управляващи информация за съветски военни уреди и разполагането на обособени елементи.

„ Ние не предоставяме разследваща информация за местонахождението на военните водачи на бойното поле и не участваме във вземането на решения по отношение на насочването на украинските военни “, сподели представителят на Пентагона Джон Кърби по време на брифинг. Прессекретарят даже означи, че украинската страна сега е по-осведомена от американската и може независимо да събира нужната информация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР