Президентът Джо Байдън каза в сряда, че Съединените щати ще

...
Президентът Джо Байдън каза в сряда, че Съединените щати ще
Коментари Харесай

Байдън санкционира компанията зад „Северен поток 2“

Президентът Джо Байдън сподели в сряда, че Съединените щати ще наложат наказания на компанията, отговаряща за построяването на съветския газопровод „ Северен поток 2 “, предава Reuteres. С дейностите си той разшири рестриктивните ограничения против Москва, откакто тя призна двата сепаратистки района в Източна Украйна – Донецк и Луганск. Те идват след заканата на Русия за „ мъчителен отговор “ на наложените по-рано американски ограничаващи ограничения.

Санкциите, които са ориентирани към компанията Nord Stream 2 AG и нейните корпоративни чиновници, усилват натиска върху плана в Балтийско море. Той бе предопределен да удвои потенциала на газовия поток от Русия към Германия.

Белият дом съобщи, че глобите няма да обиден Герхард Шрьодер, някогашният немски канцлер и непосредствен другар на Путин, който оглавява комитета на акционерите на „ Северен поток “ от 2005 година

„ Северен поток 2 “ е най-разединяващият енергиен план в Европа, който по този начин и не започва поради неналичието на узаконяване от Германия и Европейския съюз.

Още през вчерашния ден Германия разгласи, че замразява газопровода на стойност 11 милиарда $, акцентирайки като причина дейностите на Русия по отношение на Украйна. Съединените щати и Европейски Съюз се тормозят, че газопроводът ще усили зависимостта на Европа от съветските енергийни доставки и ще спре директните такси за Украйна, където се намира различен съветски газопровод.

Байдън сподели в изказване, че неговата администрация тясно координира дейностите на „ Северен поток 2 “ с Германия, добавяйки: „ Днес подредих на администрацията си да наложи наказания на Nord Stream 2 AG и неговите корпоративни чиновници “.

Тези стъпки са още една част от първичния ни транш от наказания в отговор на дейностите на Русия в Украйна. Както споделих ясно, ние няма да се поколебаем да предприемем спомагателни стъпки, в случай че Русия продължи да ескалира. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР