Президентът Андреа Аниели и бордът на директорите на Ювентус подадоха

...
Президентът Андреа Аниели и бордът на директорите на Ювентус подадоха
Коментари Харесай

Тежки последствия за Ювентус: Грози го отнемане на точки или изваждане от Серия А

Президентът Андреа Аниели и бордът на шефовете на Ювентус подадоха оставка в понеделник, а това може да докара до съществени последствия за „ бианконерите “. Торинци са изложени на риск от това да им бъдат отнети точки до това да бъдат пратени на последно място в Серия А.

Беше разкрито, че повода за тези оставки не са неприятните финансови резултати на клуба, както се твърдеше първоначално, а по-скоро следствията, които се водят против торинци за завишаване цените на свои играчи и реализирането на съмнителни прехвърляния. Срещу клуба тече и следствие, че през 2020-а година по време на пандемията от COVID-19 играчите не са се отказали от заплатите си за четири месеца, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си единствено за един от тях, като през останалото време са получавали всичките си пари посредством скрито съглашение с клуба. Това не е било регистрирано от Ювентус на стоковата борса, което е довело до следствие и от организацията CONSOB, която управлява търговията с акции в Италия.

Италианските медии обаче чакат следствието да не докара до съществено наказване за Ювентус. Ако отборът бъде приет за отговорен, италианската федерация (FIGC) евентуално още веднъж ще отвори следствието. Най-вероятната глоба ще е санкция или лишаване на точки от Серия А.

„ Gazzetta dello Sport “ проучва сюжетите, в които може да се окаже Юве след оставката на борда на шефовете. Член 31 на Италианския кодекс за спортно правораздаване има разпореждания по отношение на обстановки като тази, които демонстрират два разнообразни сюжета.

Ammenda o punti di penalizzazione: ecco cosa rischia la sul piano sportivo
— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it)
Посочва се, че в случай че „ подправянето на нечии счетоводни или административни документи, или всяка друга противозаконна или неуловима активност (от финансови облаги до заплати) е направила допустимо приемането на лиценз за шампионата “, глобите могат да няколко. Една от тях е отнемането на точки или слагането на клуба на последното място в таблицата на съответната лига. Може даже да има и опция за изваждането на тима от шампионата, което обаче в тази ситуация е малко евентуално.

Римският вестник „ Il Tempo “ оповестява пък, че обстановката надалеч не е толкоз тежка, колкото през 2006-а година със случая Калчопоти, когато Ювентус бе пратен в Серия Б, и не е застрашен с изхвърляне в долна дивизия за момента.

Както стана ясно, Юве също е имал персонални съглашения с играчите за удържане и смяна на заплатите. По тази причина параграф 3 на член 31 също ще бъде от голяма важност. В този случай клубът може да се наложи да заплати до три пъти сумата, която е фалшифицирал под формата на санкция, а забърканите играчи могат да бъдат отстранени за един месец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР