Президентът (22 януари 2002 г. – 22 януари 2012 г.)

...
Президентът (22 януари 2002 г. – 22 януари 2012 г.)
Коментари Харесай

Първанов определи управлението на страната като „фалшива стабилност“

Президентът (22 януари 2002 година – 22 януари 2012 г.) Георги Първанов дефинира ръководството на страната като   " подправена непоклатимост ". Необходими са мощни водачи, добави той. Важното е тези, които са в ръководството да имат здрави, работещи, съответни връзки, които да водят към положително , уточни Първанов.

Тази седмица се навършиха 34 години от свалянето на Тодор Живков от власт. На 10 ноември страната къса с комунистическото минало. 10 от тези 34 години български преход Георги Първанов беше президент на страната. Оглавява Българска социалистическа партия през 1997 година, в най-тежката рецесия, която за малко не изправи страната пред революция при ръководството на кабинета на Жан Виденов.

Интервюто с Първанов е взето преди решението на Мустафа Карадайъ да подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи, предава

" Очевидно е, че узрява обстановката за връщане на българската левица в мача , а Ваня Григорова въплъщава този блян. На Българска социалистическа партия приляга да води този развой, само че останалите обединения не би трябвало да бъдат отстранени. Ще бъде неточност в случай че някой вкара Ваня Григорова в едноличен план. Тя демонстрира, че може да сплоти левицата ", съобщи Първанов.

" И аз нося отговорност на първо място, за това, че ние преди време подкрепихме обединението на ГЕРБ , само че тогава нашия принос не беше оценен. Лично Бойко Борисов ни пренебрегва ”, спомня си той.

 Първанов сподели, че вижда позитивна смяна в Делян Пеевски и към този момент е политик с темперамент. По негови думи той към този момент е основна фигура и в Държавно стопанско предприятие и в ръководещата коалиция.

Той показа своите мемоари за сполучливата взаимна работа със Симеон Сакскобургготски.

Политикът сподели, че концепцията не е последовател на концепцията за ротация . Той е на мнение, че постоянно е по-добре да има постоянно държавно управление , а концепцията за служебно държавно управление се е изхабила. Не бих подкрепил корекции в законодателството за служебните държавни управления, уточни Първанов.
 
„ Някои хора гледат с носталгия към предишното, само че това не е съдбовно . Стига да не желаят да го върнат по някакъв метод. Аз такава наклонност не зървам ”, сподели той
 
 „ Трябва да престанем да организираме придвижвания да бутаме монументи. В Европа това не се случва. Паметник на Съветската войска има в половината Европа. Съветската войска е изгонила фашистката войска. Сталинисткият режим е сделка сред тримата огромни водачи . Прогонването на хитлериската войска си е своего рода избавление ”, сподели Първанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР