Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев започна да облъчва държавния

...
Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев започна да облъчва държавния
Коментари Харесай

Плевнелиев облъчва Радев. Нови съвети

Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев стартира да облъчва президента за третия мандат. И да му дава препоръки на кого би трябвало да го връчи.

Очаквано вторият мандат се провали, откакто първият отиде в дерето. Очакванията и очакванията са в третия мандат, разяснява пред Нова телевизия Плевнелиев. И предстоящо стартира да води топката към полето на ГЕРБ, защитавайки всички тези на Борисов, който в името на коалиция с Демократична България даже предложи на Христо Иванов да стане министър председател.
-->
" Единственият късмет е да има държавно управление е с мандата на Демократична България. Ако Радев гледа персоналния си интерес, може да го даде на Български напредък или Българска социалистическа партия. Ако е общественик, би трябвало да го даде на Демократична България. Дойде моментът на Христо Иванов. Ако аз трябваше да предпочитам, щях да дам точно на Демократична България мандата. България би трябвало да се устреми към Еврозоната и Шенген ", сподели Плевнелиев.

" Не можем да разясняваме името на предстоящ министър председател. Борисов гради мостове. Той е умел политик, еластичен и минал през тестванията на политическото време.  Не бих сравнявал Борисов с Меси, нека и той повече да не се съпоставя ", сподели още той.

„ Никакво вървене на избори, държавно управление, това би трябвало. Пожелавам ни във външнополитически аспект България да влезе в Шенген и еврозоната. Във вътрешнополитически аспект ни поисквам да се откажем от популизма. Това не е сполучлив метод, няма да заведе никого на никое място ", безапелационен бе Плевнелиев.

" Нека да е ясно – никакъв популизъм. Върнете се всички крачка обратно. Стига с това биткаджийство, изключително от страна на Политическа партия. Те вкараха нападателен метод в политиката. Време е да стъпим на здравите основи на демокрацията – на разговора. ”, прикани Росен Плевнелиев.

По думите му е време за отговорно отношение.

„ Ако Демократична България направи стратегия от 3-4 страници, с 5-6 целта, които са ясни за всички и към тях търсят единодушието на другите политически партии, те ще се изненадат, че по огромна част от тези цели има конституционно болшинство “, сподели Плевнелиев.

Според него има партии, които биха подкрепили сходна стратегия: " ГЕРБ, Политическа партия, макар че напоследък стартирам да си мисля, че те може и да се разцепят по някое време, което е обикновено за популистка партия, плюс Движение за права и свободи, плюс Български напредък, плюс даже допускам, че госпожа Нинова може да поддържа тези промени “, сподели той и добави, че ще има съществени разломи по геополитическите тематики.

" Радев би трябвало да внимава с Янев, тъй като всичко, което стане, при мандат, даден на Български напредък, се написа и на него. Ако даде обаче мандата на Българска социалистическа партия ще допусне историческа стратегическа неточност. Ще задълбочи и разделянето в лявото и ще покаже упоритостите му за бъдещето ", счита Плевнелиев.

" Колко пъти Българска социалистическа партия получава мандата? Българска социалистическа партия са проруска и антиевропейска партия в някои връзки ", сподели той.

" Сами си произведохме блатото в политиката, в действителност би трябвало да се спре с популизма ", установи още Плевнелиев. И разгласи, че огромната драма на България е „ Русия “ и тази думичка тегне върху страната ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР