Презапасете се с облекла, с маски, очила. Всичко трябва да

...
Презапасете се с облекла, с маски, очила. Всичко трябва да
Коментари Харесай

Борисов разпореди презапасяване на болниците със защитни средства

" Презапасете се с дрехи, с маски, очила. Всичко би трябвало да е задоволително и премного . "

Такова предписание или рекомендация даде министър председателят Бойко Борисов на Националния действен щаб - Венцислав Мутафчийски, Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев - и министър Кирил Ананиев, с които се срещна тази заран за разискване на настоящата конюнктура с разпространяването на ковид у нас . Припомняме, че през днешния ден бяха регистрирани 140 нови случая на болестта, след върха от 26 юни 166 новозаразени за денонощие в страната.
 Ангел Кунчев не се наема да прави прогнози към този момент
Ангел Кунчев не се наема да прави прогнози към този момент

В момента сме на границата на някои места да се изтърван нещата

На премиера е докладвано за усилването на потенциала на лечебните заведения с интензивни кревати , тъй че да бъдат в подготвеност при нужда.

Представителите на Националния действен щаб бяха безапелационни, че разпространяването на COVID-19 потегля и от провеждането на празнични и религиозни тържества . Внимателно би трябвало да се следи за първи случаи на инфектирани в огромни колективи .

Министър-председателят Борисов разпореди на министър Ананиев да организира в допълнение диалози с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз по отношение на заплащането на тестванията и клиничната пътека за COVID-19 , с цел да имат лечебните заведения задоволително финансиране.
 20% от новите случаи на COVID-19 постъпват в болница
20% от новите случаи на COVID-19 постъпват в болница

Балтов пресмята, че 100 души на ден за болница би било доста тежко за системата

Премиерът означи, че по света има милиони инфектирани, а Европейският съюз продължава да няма единна политика , в това число за отварянето на границите за туризма. В тази обстановка по думите на Борисов е изключително значимо да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху ограниченията.

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев посочи, че вълната на вируса пораства в Европа и на Балканите , като акцентира, че напъните в България са ориентирани към противоепидемичните ограничения. Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев подсети, че потенциалът на лабораториите е съществено повишен спрямо началото на епидемията.
 Надпревара да се разхлабват ограничения без надзор вижда Валери Симеонов
Надпревара да се разхлабват ограничения без надзор вижда Валери Симеонов

Няма надзор, тъй като полицията не си прави работата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР