През зимата много от нас предпочитат климатика като най-ефективен начин

...
През зимата много от нас предпочитат климатика като най-ефективен начин
Коментари Харесай

Тази ОГРОМНА грешка с климатика през зимата ни коства куп грешни пари! - Топ новини

През зимата доста от нас избират климатика като най-ефективен метод на отопление. Съвременните устройства са икономични, мощни и доставят по този начин нужния в дома ни комфорт.

При едно изискване обаче – че ги използваме както би трябвало! А се оказва, че съвсем всички вършим една и съща неточност с климатика през зимата, която ни коства куп неверни пари и неефективна работа на уреда.

В резултат на това плащаме освен по-висока сметка за ток, само че и не сме удовлетворени от работата на климатика.  Оказва се, че всички позволяваме тази неточност, защото даже не си вършим труда да прочетем инструкциите за приложимост, дадени от производителя. 

Дори и базовите модели климатици разполагат с опцията за установяване посоката на въздушната бликам – нагоре, надолу или настрана. Обикновено настройваме струята нагоре, изключително в случай че климатикът е инсталиран над леглото, бюрото, дивана или масата. Просто желаеме да избегнем директния контакт с въздушната бликам. Но това е голяма неточност.

Температурата на въздуха в горната част на помещението е най-висока. Насочвайки топлата бликам на климатика нагоре, температурата там става още по-висока. В резултат на това, въздухът в долната част на помещението става още по-хладен и подът вкъщи остава леден.  Експертите са безапелационни, че въздушната бликам на климатика постоянно би трябвало да е ориентирана надолу. По този метод уредът ще работи по-ефективно, ще употребява по-малко електрическа енергия и подът няма да е леден.

Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР