През юни ще бъде завършен интерконекторът с Гърция, а през

...
През юни ще бъде завършен интерконекторът с Гърция, а през
Коментари Харесай

Наесен тръгва азерският газ Гръцката тръба ще е готова до края на юни, обеща премиерът Кирил Петков

През юни ще бъде приключен интерконекторът с Гърция, а през септември по него може да тръгне азерски газ, който е с 1/3 по-евтин от съветските доставки. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, който през вчерашния ден бе край гръцкия град Комотини, с цел да ревизира градежа на интерконектора.
Премиерът сподели, че е минал по цялото трасе и знае по всеки един метър от него до каква степен е стигнал планът. " Яд ме е, че тази зима цената на газа беше толкоз висока заради обстоятелството, че планът не беше приключен ", акцентира министър-председател
Петков изясни, че страната ни има три подготвени разновидността за дейности, в случай че бъдат нарушени доставките на газ от Русия.
" Ние няма да отрязваме кардинално " Газпром ", такава концепция нямаме. Но, когато влезем на тези договаряния, би трябвало да знаем, че държим повече от една карта в ръцете си ", сподели министър председателят.
" Ако нещата се оправят, няма война и може да се договаря, газът от " Газпром " ще бъде част от нашия микс ", сподели той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР