Лотария в Керала: Жените санитарни работници удариха джакпота от индийската лотария

...
През юни 11 жени санитарни работници от южния индийски щат
Коментари Харесай

През юни 11 жени санитарни работници от южния индийски щат Керала събраха пари, за да си купят билет за лотария. Миналата седмица те бяха изключително щастливи да разберат, че са спечелили джакпота от 100 милиона рупии ($1,2 милиона; £946 685).

Жените са част от група, която събира небиоразградими отпадъци от домакинствата в град Парапанангади в квартал Малапурам в Керала. Те обикновено получават около 250 рупии на ден - от месечните плащания, направени от домакинствата - и понякога част от парите, направени от местната корпорация от продажбата на разделно събираните отпадъци.

Парите, казват откровено, не стигат, за да свържем двата края. Повечето от жените са взели пари на заем и са теглили заеми за образованието на децата си и други разходи.

Ето защо от време на време обединяват сили, за да си купят билет от лотарията.

Лотарията е до голяма степен незаконна в много индийски щати, но самото правителство на Керала провежда изключително популярна програма – частните лотарии са забранени в щата.

„Веднъж спечелихме награда от 1000 рупии и я споделихме“, казва MP Radha, който обикновено купува билети за групата.

Индиец, който спечели от лотарията часове преди да продаде пътешествието на победителя в джакпота в houseIndia от насладата до ужаса

Миналия месец групата реши да купи билет от 250 рупии за лотария с големи награди на мусоните (лотариите с големи награди се издават за специални поводи като като фестивали).

72-годишната Куттималу казва, че първоначално е била тъжна, когато Рада е събирала средства, защото не е имала достатъчно пари.

"Тогава Cherumannil Baby (друг член на групата) ми каза, че има 25 рупии и е готова да ми заеме половината за билета", разказва тя пред BBC.

Така че двете жени вложиха по 12,5 рупии за своя дял от билета, докато другите девет жени платиха по 25 рупии.

"Съгласихме се, че ще получим равен дял, ако спечелим нещо", казва г-жа Kuttimalu. „Не очаквахме да спечелим толкова огромна сума пари!“

Жените разбраха, че са спечелили едва ден след тегленето, когато една от те помолиха съпруга си да провери резултатите.

„Това е четвъртият път, когато купуваме билет за голямата награда“, казва г-жа Рада. „Ние сме четвърти късмет!“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР