През вчерашния ден Стефанос Циципас потегли с убедителен успех в

...
През вчерашния ден Стефанос Циципас потегли с убедителен успех в
Коментари Харесай

В мач без пробиви: Циципас подчини 19-годишен тийнейджър и е 1/4-финалист в Астана

През вчерашния ден Стефанос Циципас потегли с безапелационен триумф в Астана над участващия с " уайлдкард " Михаил Кукушкин, а през днешния ден записа нова двусетова победа, откакто наложи волята си над 19-годишната италианска вяра Лука Нарди. По време на дуела станахме очевидци на самобитно показно на сервис от страна на двамата играчи, заради което не се стигна до нито един пробив в хода на срещата и тя бе решена в два тайбрека, всеки от които извоюван от международния №6, който съумя да оформи крайното 7:6(2) 7:6(3) след час и 47 минути игра. Така той продължава към четвъртфиналната фаза на АТР 500 шампионата в Казахстан, където го чака конфликт с Александър Бублик или седмия подложен Хуберт Хуркач.

Още през цялото време на мача двамата състезатели демонстрираха извънредно устойчиво равнище от линията за начален удар и посрещачът бе напълно лишен от благоприятни условия за пробив. Младият италианец успяваше да остане изцяло равносилен на по-високоранкирания си конкурент и с помощта на мощните си удари от главната линия вкара сета в съдбоносен тайбрек. Там обаче по-сериозният опит на финалиста от миналогодишния Ролан Гарос взе връх и любимецът небрежно си построи преднина от 6:1 точки, скоро след което затвори откриващата част в своя изгода.

Доминацията на сервиращите продължи да господства на корта и във втория сет, където паритетът също остана недокоснат до самия край. Единствените брейкболи в срещата пристигнаха в подаването на гърка при 5:5, но тогава началният му удар още веднъж проработи на цялостни обороти и заплахата бързо бе заличена след серия светкавични комбинации. Така се стигна до нов тайбрек, в който Циципас още веднъж не се поддаде на напрежението и съумя да пречупи неопитния си противник, с цел да си подсигурява място измежду най-хубавите 8 в конкуренцията.

Tsitsipas Survives!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР