През уикенда Формула 1 трябва да проведе 15-ото състезание за

...
През уикенда Формула 1 трябва да проведе 15-ото състезание за
Коментари Харесай

Замърсяване на въздуха застрашава старта за Гран при на Сингапур във Формула 1

През уикенда Формула 1 би трябвало да организира 15-ото съревнование за сезона, само че към този момент Гран при на Сингапур остава под въпрос. Причината е замърсяване на въздуха в града, породено от горски пожари в прилежаща Индонезия.

От няколко дни над Сингапур продължава да има гъст облак. Това накара Националната организация по околната среда да предизвести жителите да не стоят дълго време навън.

Организаторите на надпреварата във Формула 1 оповестиха, че са готови за незабавни ограничения. Те се запасяват с маски за еднократна приложимост, които да бъдат продавани на феновете край уличното трасе.

Промотърът на надпреварата и Международната автомобилна федерация (ФИА) побързаха да успокоят всички, че към този момент качеството на въздуха не е достигнало до рискови равнища. Маските, които покриват устата и носа, ще бъдат налични на всички пунктове край пистата, където се продават и артикули на всички тимове във Формула 1.

" Постоянно следим качеството на въздуха, работим с Националната организация по околната среда и към този момент е несъмнено едно равнище, което е рисково и при достигането му маските ще бъдат извадени ", споделиха уредниците.

Гран при на Сингапур е в неделя, а в петък стартират свободните тренировки. В събота е квалификацията, когато пистата към този момент стартира да се цялостни с хора. Надпреварата в Азия е една от най-тежките за водачите поради високата мокрота в Сингапур.

Състезанието във Формула 1 е доста значимо за Сингапур, откакто за 11 години донесе над 1 милиарда $ на стопанската система.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (518)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР