През цялото време органите на МВР са следили ситуацията във

...
През цялото време органите на МВР са следили ситуацията във
Коментари Харесай

МВР няма да допусне ескалация след Войводиново

През цялото време органите на Министерство на вътрешните работи са следили обстановката във Войводиново. Това стана ясно от думите на силовия министър Младен Маринов. Имало е непрестанен контакт и с органите на прокуратурата. Министерство на вътрешните работи шефът рапортува за етническото напрежение пред отрасловата комисия в Народното събрание.

През цялото време сме следили ситуацията в цялата страна, сподели Маринов. Продължаваме да реагираме на най-малките сигнали за някакво напрежение, уточни вътрешният министър.

По-малко работа с повече резултати пожела социалистът Красимир Янков. Какви ограничения и дейности е подхванало управлението на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита и секване на престъпни действия, които могат да предизвикат напрежение сред етническите общности, попита той. Социалистът насочи рекомендацията да се обърне внимание на успеваемостта на работата на полицейските инспектори по региони. Министър Маринов изясни, че се събира изпреварваща информация. Инцидентът е битов, разяснява той Войводиново. Задържането на причинителите имало превенционен резултат.

Ежедневно ведомството анализирало постъпващите данни.

Няма да се допусне ескалация на напрежението, стана ясно от думите на вътрешния министър.

Преди това Младен Маринов показа новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Ивайло Иванов има нужните качества и послания, съгласно него. Притежавал и воля да продължи осъществяването на задачите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР