През цялата си история турската нация успешно се е справяла

...
През цялата си история турската нация успешно се е справяла
Коментари Харесай

Ердоган: Никакво бедствие не може да спре развитието на Турция

През цялата си история турската нация сполучливо се е справяла с провокации и проблеми. Всяко ново тестване е укрепвало страната ни. Убеден съм, че по същия метод ще се оправим и с последствията от земетресението от 6 февруари. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в провинция Кахраманмараш на церемонията по полагането на основите на първия стадий от всеобщото строителство в зоната на бедствието, който включва построяването на 18 000 жилища, оповестява БГНЕС.

Държавният глава съобщи, че февруарските трусове са лишили живота на повече от 50 000 души в Турция, което е една от най-трагичните страници в историята на страната.

„ Само в провинция Кахраманмараш животът си изгубиха 12 307 души. Земетресенията могат да разрушат домовете ни, само че никое злополучие не може да повлияе на волята и решимостта на нашия народ да реализира задачите на турската стогодишнина. Ние ще възстановим всички наранени градове и села, ще възстановим къщите, учебните заведения, предприятията и парковете. Няма друга страна в света, която да може да ликвидира последствията от такова огромно злополучие за толкоз къс интервал от време “, акцентира Ердоган, представен от Анадолската организация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР