През цели два уикенда, между 27 октомври и 6 ноември,

...
През цели два уикенда, между 27 октомври и 6 ноември,
Коментари Харесай

Фестивал MOVING BODY в своето седмо действие през октомври и ноември във Варна

През цели два уикенда, сред 27 октомври и 6 ноември, фестивалът за актуален танц и пърформанс Moving Body #7 Critical moves ще ни води на разнообразни местоположения във Варна.

The way we move matters или методът, по който се движим има значение: това е мантрата на фестивал Moving Body #7 2022, който ни води в действителността на актуалния танц за седма поредна година. Moving Body #7 още веднъж ще предизвика въображението ни както с пърформанси, креативна резиденция, ателиета, лекции и полемики, по този начин и посредством интернационалната скрийн денс стратегия Critical Moves, която демонстрира най-хубавото от късометражните танцови филми.

И през тази година ще имаме удоволствието да се окажем в компанията на интернационално приети имена, измежду които ритуалното дуо Марина Макаренко и Диего Агульо, които ще ни потопят в креативната мощ на ритуалите със своя пърформанс In search for the oracle’s body на 4.11. Артистичната Агата Синарска ще показа своя соло пърформанс The Soft Act of Killing на 5.11/ . И двата пърформанса ще се проведат от 19.30ч. в Градска художествена изложба.

Кулминацията от перформативната част на фестивала е гостуването на IN C – копродукция сред Sasha Waltz & Guests Company и РЦСИ „ Топлоцентрала “ с 10 танцьори от българската сцена, последващи хореография по музиката на Тери Райли от 1964 година, революционна комбинация за своето време, която през днешния ден се смята за първото произведение на минималистичната музика. За това цветно празнество ще се пренесем на 6.11 от 19:30 на варненската сцена на национално читалище " Отец Паисий " (бивше Читалище " Маяковски " ).

Като платформа, свързваща актьори и аудитория, фестивалът залага забавен план - резиденцията „ Светът след “ на Василия Дребова и Нено Белчев. Пърформансът изследва тематиката за „ постчовека “ като хибридно създание отвън линейното време, търсейки един лиричен взор върху тематиката. Резултатът от резиденцията ще бъде показан пред аудитория на 5.11 от 17ч в Хале 3.

Фестивал MOVING BODY вълнува своята аудитория и с интернационалната си скрийнденс стратегия Critical Moves , която демонстрира най-хубавото от късометражните танцови филми. Във Фестивален и конгресен център - Варна, от 27-ми до 30-ти октомври, почитателите на танцовото киноизкуство ще имат опция да гледат над 60 кино лентата, селектирани от целия свят. С начални часове от 18.30ч и 19ч., четиридневният киномаратон ще ни потопи в света на интернационалните скрийн денс продукции, а на 6.11 от 11.30 ч. още веднъж във ФКЦ ще бъде прожектирана селекция от филмите лаурети от интернационалната стратегия, както и извънконкурсния танцов филм на Scent of Time на режисьора Емилия Тапрест.

В програмата ни чакат още вълнуващи завършения като срещата ни с колективът People Doing Moves - перформативен план с задачата да поддържа всеки, който се усеща като актьор в тялото си. Те ще създадат двудневен натоварен уоркшоп, а експерти и фенове са поканени да се запишат за присъединяване до 22 октовмри. С това ателие ще отворим мозъка и тялото си, ще се забавляваме в процеса и ще насърчим творчеството в нас.

Организаторите залагат в програмата и още: показване на танцови уоркшопи, брънч и показване на издателство, фестивалното празненство и други..

Повече за всички благоприятни условия за присъединяване и цялостната стратегия ще намерите на страниците на фестивала:, както и на формалния уебсайт -.

Билети за двата фестивални уикенда и за всички ателиета могат да се закупят авансово, онлайн на. Билети ще се продават и по време на фестивала, директно преди началото на всяко събитие.

Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Фонд Култура - Община Варна, Министерство на културата, Национален фонд Култура, както и самостоятелни дарения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР