През това лято Неймар стана най-скъпият футболист в света, след

...
През това лято Неймар стана най-скъпият футболист в света, след
Коментари Харесай

В договора на Неймар с ПСЖ имало откупна клауза, ето размерът й

През това лято Неймар стана най-скъпият футболист в света, откакто Пари Сен Жермен заплати 222 милиона евро, с цел да бъде преустановен договорът на бразилеца с Барселона. Талантът стартира добре на " Парк де Пренс ", само че доста скоро се появиха информациите за спорове със съотборници и треньор. Самият Неймар пък не се чувствал благополучен във Франция, настояват таблоидите. Отново се заприказва за това, че прехвърлянето на нападателя в ПСЖ е просто краткотрайна спирка, преди бразилецът да отиде в огромния съперник на Барселона - Реал Мадрид.

Придобилото в последно време огромна известност предаване El Chiringuito, което преди няколко дни популяризира информацията, че Кристиано Роналдо е съобщил на Флорентино Перес, че желае да напусне след края на сезона, направи ново любопитно разобличаване. Според него в контракта на Неймар с ПСЖ има откупна уговорка, макар че тя не е наложителна за френските клубове, какъвто е казусът с испанските такива. Наличието на такава уговорка е само по избор на самия състезател, и то с цел да бъде улеснен прехвърлянето му в Реал. Още по-интересното е, че нейният размер е еднакъв със сумата, която ПСЖ трябваше да заплати за Неймар - 222 милиона евро.

Клубовете, които могат да платят тази сума, са няколко, само че самият Неймар желал да играе точно в Реал. Ако това стане, то евентуално ще се реализира и другата упомената вест - възможното овакантяване на Кристиано Роналдо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР