През тази седмица в Старозагорска област се откриват 13 контролни

...
През тази седмица в Старозагорска област се откриват 13 контролни
Коментари Харесай

118 машини ще чистят снега в Старозагорска област тази година

През тази седмица в Старозагорска област се откриват 13 контролни пункта, които ще извършат инспекция на снегопочистващата техника. Това стана известно на работно заседание в Община Стара Загора.

Общо 118 машини би трябвало да обезпечат почистването на снега и естественото придвижване по пътищата от републиканската пътна мрежа в района, както и в секторите на автомагистрали "Тракия " и "Марица ", старопланинските проходи Шипка и Хаинбоаз. От Областното пътно ръководство в Стара Загора твърдят, че към този момент са депонирани 60 на 100 от нужните количества пясък - 8500 тона, сол - 4500 тона и 18 тона химични субстанции.

Директорът на Регионалната дирекция "Противопожарна сигурност и гражданска отбрана " комисар Стоян Колев осведоми, че персоналният състав на дирекцията и службите към нея са подготвени да посрещнат зимата, при тежки обстановки ще се употребява високопроходима техника и влекач. Готовност за зимата оповестиха и от пътната полиция и автомобилната ревизия.

И тази година зимен ТИР паркинг ще бъде обезпечен на летище Стара Загора, в Мъглиж и в Гурково, преди началото на Прохода на Републиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР