През тази седмица турският премиер Бинали Йълдъръм посети Беларус и

...
През тази седмица турският премиер Бинали Йълдъръм посети Беларус и
Коментари Харесай

Турския премиер изригна: Ще бъдат строшени...

През тази седмица турският министър председател Бинали Йълдъръм посети Беларус и Германия, където дипломати поискали да им бъде обяснено както значи опасността с „ османски шутове “.

В словото си пред днешната конференция на партийната конструкция на ПСР в Анкара той уточни, че вместо тълкувание на фразата, предложил питащите да отидат в Сирия, съобщи БГНЕС. 

„ В Европа ме питаха кого бие президентът ни с османски шутове и за какво го прави. Казах им да се осведомят за интервенцията „ Щит на Ефрат “, да отидат в Африн и на място с очите си да видят по какъв начин се вършат османски шутове. Който се опълчи на единството, независимостта и братството на този народ, без значение кой ще бъде той, ще получи най-твърдия османски шут “, съобщи Йълдъръм, написа Блиц. 

В отговор на заканата на Вашингтон, че в случай че Турция удари американските военни елементи в Сирия, ще получи ответен удар, във вторник президентът Реджеп Ердоган бе споделил, че „ повече от явно е, че Съединени американски щати още не са яли османски шутове “. Това негово изказване е бил заставен да изяснява министър председателят по време на визитите си в Беларус и Германия. 

Днес пред участниците в партийния конгрес той заяви, че резултатът от хода на интервенцията „ Маслинова клонка “ в сирийския Африн е 1 600 обезвредени терористи. 

„ Всички мръсни игри на терористичната формация ние продължаваме да дешифрираме една по една. Целият свят знае по какъв начин тези се обличат в цивилни облекла, употребяват мирните жители като жив щит и се възползват от чувствителността на нашите бойци. А светът знае и това, че Турция прави всичко допустимо по време на интервенцията да не пострадат цивилните жители и никой не би трябвало да си разрешава да се възползва от нашите положителни планове, ние ще размажем всички мръсни игри. Ще продължим до край нашата задача да унищожаваме тази терористична злина, без значение дали е в района, в страната ни, или отвън нея “, уточни Йълдъръм. 

Той акцентира, че „ ще бъдат строшени кървавите ръце на всички, които поддържат и подкрепят терора “. Премиерът уточни още, че Турция е гласът на онеправданите по света и който се пробва да очерни имиджа й, е жертван на неуспех. Всички следва да са наясно, че Турция ще реализира всичките си цели, че нито една мощ в историята не е съумяла да откаже народа ни от правото дело и в никакъв случай няма да бъде допустимо това, акцентира Йълдъръм. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР