През тази нощ израелски танкове и самолети засилиха атаките в

...
През тази нощ израелски танкове и самолети засилиха атаките в
Коментари Харесай

Израел засили бойните действия в Газа

През тази нощ израелски танкове и самолети ускориха офанзивите в северните квартали на Газа, както и на Хан Юнис в южната част на анклава. Местни поданици оповестяват и за убити и ранени при израелски въздушен удар против къща в Хан Юнис рано тази заран, съобщи БНР.

По-рано министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че войната против " Хамас " ще се води до цялостна победа. Изявлението беше направено пред пристигналия на посещаване в страната консултант на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. В същото време министърът на защитата на Израел предизвести, че войната с " Хамас " може да продължи още няколко месеца.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е разискал с Джейк Съливан районните закани, в това число тези, произлизащи от ирански съдружници като шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан и шиитските бунтовници хуси в Йемен, а също и връщането вкъщи на заложниците, държани от " Хамас ", и продължаването на филантропичната помощ за гражданското население в Газа. Белият дом заяви, че по време на визитата си в Израел Съливан е разговарял с израелски представители за вероятно прекосяване от високоинтензивни към " по-нискоинтензивни военни интервенции " в Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели на гостуващия консултант по националната сигурност на Белия дом, че в продължение на повече от десетилетие " Хамас " е изграждала " инфраструктура подземен и над земята " и за унищожаването на ислямистката формация " ще е нужен дълъг интервал от време - повече от няколко месеца.

Междувременно почитан представител на " Хамас " съобщи, че се водят " съществени диалози за помирение " в линията Газа. По думите му, няма да има замяна на заложници и пандизчии, до момента в който не влезе в действие прекъсване на огъня. В диалозите вземат участие представители на Катар, Египет, Израел и Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР