През тази година организаторите на София филм фест Варна са

...
През тази година организаторите на София филм фест Варна са
Коментари Харесай

18 пълнометражни филма от София филм фест гостуват във Варна

През тази година уредниците на " София филм фест Варна " са подготвили неповторима селекция от 18 пълнометражни кино лентата, отличени и номинирани на Берлинале, " Оскар ", Кан, Венеция, Торонто и други, оповестиха от " Артин Вижън Филмс " в крайморския град.

Премиерата на най-новият филм на легендата Клер Дени " Двете страни на острието " с превъзходните Жулиет Бинош и Венсан Линдон беше в конкурсната стратегия на Берлинале, а София Филм Фест е първият фестивал в света след Берлин, който ще показа творбата на откриването на 26-ото си издание в София.

Веднага по-късно и на плануваното за 18-ти март разкриване на културния конгрес във Варна. " София филм фест Варна " ще продължи до 26 март

В програмата на 13-тото издание на фестивала във Варна феновете ще могат да видят новата творба на сръбския режисьор Стефан Арсениевич " Докато мога да ходя " (As Far As I Can Walk), на която бе присъдена огромната премия за най-хубав филм " Кристален глобус " в Карлови Вари през 2021 година.

Режисьорът показва актуален прочит на обичаен феодален епос, в който африкански мигранти играят в функциите на сръбски национални герои. Разказът е отдаден на изконната нужда всеки човек да открие своето място в света, само че е и приказка за любовта.

" Златна мечка " за най-хубав филм на Берлинале през 2021 година бе връчена на новата провокативна обществена ирония на румънския режисьор Раду Жуде " Каръшко блъскане или шантаво порно " (Bad Luck Banging or Loony Porn) и уредниците канят всички пълнолетни почитатели на киното да го гледат на 21-ви март от 20:00 ч.

Историята наблюдава несгодите на учителката Еми, която осъзнава, че кариерата и репутацията ѝ са съществено застрашени, откакто в интернет се появява порно видео с нейно присъединяване. Фокусът на сюжета попада върху публичните морализатори и румънското общество, само че сатиризирането на повсеместното двуличие и груповата нервност се простира оттатък националните граници.

Сред към този момент оповестените министър председатели на фестивала са копродукциите с България " Мрак " на Душан Милич и " Как се научих да хвърча? " на Радивое Андрич, а в програмата на фестивала ще може да се видят още " Брайтън 4 " на Леван Когуашвили, " Интрегалде " на Раду Мунтеан, участвалите в състезанието във Венеция " Комарджията " на Пол Шрейдър, " Спенсър " на Пабло Лараин (номинация за Оскар за женска роля), " Не оставяй следи " на Ян Матушински и доста други фестивални изкушения.

Цената на билета за прожекциите е 10 лв., а за студенти, възпитаници, пенсионери и хора в неравностойно състояние - 7 лв.. Зрителите могат да се възползват и от понижение при закупуване на 5 и повече билети по едно и също време при цена на един пропуск от 8 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР