През тази година глобалната икономика я очаква осезаем ръст от

...
През тази година глобалната икономика я очаква осезаем ръст от
Коментари Харесай

С колко ще нарасне глобалната икономика през тази и следващата година? Прогнозата на МВФ

През тази година световната стопанска система я чака осезателен растеж от 3,5%, като растежът ще се ускори едва през идната до 3,6%. Това показват от Международния валутен фонд (МВФ) в своята обновена прогноза за развиването на международната стопанска система, представена от CNBC.

От Фонда обаче чакат по-слаби резултати за най-големия потребителски пазар. Според оценката на специалистите американската стопанска система ще се забави до 2,1% през 2017 година и ще резервира това равнище през идната, при предходна прогноза за растеж надлежно от 2,3 и 2,5 на 100.

Очакванията са и за по-слабо повишаване на една от водещите стопански системи в Европа. От МВФ считат, че брутният вътрешен артикул на Англия ще се усили с 1,7 на 100 през тази и с 1,5% през идната година. В предходната прогноза от МВФ залагаха резултати в границите на 2 на 100.

В същото време от Фонда излязоха с позитивна прогноза за страните от Еврозоната. При тях се чака нарастване с 1,9% и с 1,7% на Брутният вътрешен продукт.

МВФ излезе с нова прогноза и за Япония - 1,3% растеж, изчислен в този момент, при 1,2% разгласен през април. Без смяна остават упованията за 2018 година - 0,6 на 100.

Растежът в Китай ще се ускори през 2017 година до 6,7% поради по-положителното първо тримесечие от предстоящото. За 2018 година МВФ залагат, че стопанската система на Поднебесната империя да нарасне до 6,4% поради упования управляващите да продължат държавните вложения за удвояване на Брутният вътрешен продукт сред 2010 и 2020 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР