През следващото денонощие на много места в равнинната част от

...
През следващото денонощие на много места в равнинната част от
Коментари Харесай

Времето следващите дни - студени сутрини, но повече слънце през деня

През идващото денонощие на доста места в равнинната част от страната ще има инверсионна облачност или мъгла. В часовете към обяд облачността ще се раздира и понижава, а видимостта ще се усъвършенства. В планинските региони през нощта ще е ясно, а на следващия ден - слънчево. Почти безшумно.

Сутринта ще е студено, с минимални температури сред минус 11 и минус 6 градуса, а по Черноморието ще е от минус 4 до минус 1 градуса. Максималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 3 до 5 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще слънчево. По билата ще духа сдържан север-североизточен вятър. Температурите ще се покачат, оптималната на височина 1200 метра ще е към 1 градуса, а на 2000 метра - към минус 4 градуса.

Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще остава по-високо от междинното за месеца.

В петък, 26 януари, и в събота, 27 януари, в планините и планинските региони ще бъде слънчево и там постепенно ще се затопля. В равнинната част от страната ще има условия за формиране на мъгла или на инверсионна облачност, които по Черноморието и тук-там в Горнотракийската равнина ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има след обяд.

Сутрин ще е студено, с минимални температури в доста региони на Северна България към и под минус 10 градуса, в Южна България - сред минус 7 и минус 2 градуса. Максималните температури ще са най-вече сред 0 и 5 градуса. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР