През следващия месец се очаква постепенно да започне приравняването на

...
През следващия месец се очаква постепенно да започне приравняването на
Коментари Харесай

В цялата страна: Отпада изискването за носене на маски в градския транпорт

През идващия месец се чака последователно да стартира приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни болести.

Изискването за носене на защитна маска в градския превоз в цялата страна ще отпадне от четвъртък. Това съобщи проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертната група към Министерство на здравеопазването, която следи настоящата епидемиологична обстановка у нас.

Остава наложителното носене на защитни маски в лечебни заведения, аптеки, поликлиники, оптики и домове за възрастни хора.

По думите на проф. Аргирова през идващия месец се чака последователно да стартира приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни болести.

" Попадаме в ендемичния интервал на този вирус, т.е., последователно ще се приравнява той към другите респираторни болести като грипа и това ще го видите към началото на образователната година. В страната има очевидно понижаване на броя на новите случаи. Има относително към 1000 новооткрити инфектирани на ден, а броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения се задържа под 50. Така че към този момент можем да си позволим да кажем, че ние управляваме епидемията, т.е., можем ние да кажем какви да бъдат ограниченията, а не вирусът да ни ги постанова. ", сподели проф. Аргирова.

Заповедта за отпадане на условието за носене на маски в публичния превоз се чака да бъде издадена на следващия ден и да влезе в действие от четвъртък, разясни проф. Радка Аргирова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР