През следващите дни температурите и у нас бавно ще се

...
През следващите дни температурите и у нас бавно ще се
Коментари Харесай

Идва опасно горещо време, температурите скачат над 34 градуса

През идващите дни температурите и у нас постепенно ще се покачват. Максималните на следващия ден в по-голямата част от страната ще бъдат от 28 до 33°, в София - към 28°, заяви Българска национална телевизия. 

Ще доминира слънчево време, само че не са изключени изолирани следобедни валежи. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан вятър, към този момент с посока от север-североизток.

На морския бряг в следобедните часове също е допустимо да превали, основно по северното крайбрежие. Вятърът ще е сдържан, от север-североизток, а вълнението на морето ще остане 2-3 бала.

Добри условия за туризъм в планините. Ще бъде най-вече слънчево и единствено на изолирани места през втората половина на деня ще превали. Ще духа сдържан североизточен, по най-високите елементи - към момента северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще бъдат от 11° до 14°.

Времето в Европа - съвсем безоблачно е сега в южните региони, за разлика от останалата част от континента, която е под въздействие на няколко циклона.

В по-голямата част от Централна и Южна Европа, в това число и на Балканите, и на следващия ден ще бъде слънчево, а в Испания – все по този начин и доста горещо. Ще продължи покачването на температурите и в Италия, където следобяд ще има превалявания и гръмотевици.

У нас, през идващите дни ще се задържи най-вече слънчево, тук-там със следобедни валежи. По-голяма е вероятността за превалявания в края на седмицата, към 12, както и към 15 август.

Според по-дългосрочните прогнози покачването на температурите ще продължи и през новата седмица. Отново в доста региони ще бъде рисково горещо, с температури по-високи от 34°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР