През следващите 10 дни Съединените щати ще достигнат до психологическата

...
През следващите 10 дни Съединените щати ще достигнат до психологическата
Коментари Харесай

Байдън: До десет дни ще бъдат имунизирани 100 милиона души

През идващите 10 дни Съединените щати ще доближат до психическата кота от 100 милиона имунизации с имунизациите против ковид. Това даде обещание президентът Джо Байдън, съобщи БНР. Така предварително ще бъде изпълнено обещанието му това да се случи до стотния ден след встъпването му в служба на 20 януари.

Към момента формалните данни сочат, че 71 милиона и 100 000 американци са получили най-малко по една доза ваксина. Джо Байдън също по този начин уточни, че първите 100 милиона $ от новата финансова помощ за 1,9 трлн. $ ще бъдат разпределени на американците през идващите 10 дни.

Чековете от 1400 $ ще отидат за 85% от семействата в Съединени американски щати и ще подчертаят напъните на държавното управление " да направи смяна в всекидневието на хората ", съобщи той на конференция в Белия дом. Четиричленно семейство с две деца, което печели общо 110 000 $ годишно, ще получи общо 5600 $, означи още Байдън.

Пакетът стопански тласъци, който той инициира, ще удължи обезпечаването при безработица, ще подкрепи дребния бизнес, ще разшири обсега на опазването на здравето и ще понижи разноските за опазване на здравето, ще понижи детската беднотия на половина и ще генерира стопански напредък за цялата нация, съобщи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР