През следващата година Украйна най-вероятно ще се сблъска с глобална

...
През следващата година Украйна най-вероятно ще се сблъска с глобална
Коментари Харесай

Експерти прогнозираха хода на СВО през 2024: ще капитулира ли Киев?

През идната година Украйна най-вероятно ще се сблъска с световна рецесия, ехото от която стартира да става все по-ясно в края на 2023 година Ще успее ли врагът да оцелее в повратната точка, настъпила по време на борбата? Ще остане ли Зеленски на власт? Трябва ли да чакаме мирни договаряния през 2024 година? " Московски Комсомолец " беседва за това с военни специалисти и анализатори, които наблюдават от близко събитията в Украйна.

Подкрепа от Съединени американски щати и НАТО

Въпросът за финансовата поддръжка на Украйна стана изключително настоящ след неуспеха на лятната атака на украинските въоръжени сили и експлоадирането на спора в Палестина.

Съединените щати, които съществено подкрепяха режима в Киев, бяха принудени да бъдат разсеяни от палестинско-израелския спор, като всъщност остави Украйна сама с Русия.

В края на 2023 година Зеленски се опита да подсети за себе си, само че нито едно негово задгранично корабоплаване не даде резултат. Ще получи ли Зеленски обещаните му от Байдън от Европейски Съюз 61 милиарда $ и 59 милиарда евро?

Военен специалист, началник на Центъра за проучване на военно-политическите спорове Андрей Клинцевич:

- Западът, несъмнено, няма да изостави Украйна, макар че страните от НАТО в този момент са в сложна обстановка. Американците не могат да разпределят нов пакет от помощи по никакъв метод, а другите съдружници, без американски принос, също не бързат да се разделят с парите си, тъй като схващат: това е инвестиция „ за нищо “. Те могат да създадат това единствено под натиска на Вашингтон.

Въпреки това до края на 2024 година Украйна ще има сили и средства да се бори и даже да нападна. Може би по-бавно, само че въпреки всичко също толкоз настойчиво.

Това е като с кола - можеш да караш с висока скорост, стига да имаш газ, и по-късно съвсем по едно и също време колата стартира да се дърпа и стопира. Същото с предната част. Вече виждаме приближаването на, да кажем, някои спазми, които може да дойдат под формата на лимитирани муниции, отслабващи в някои браншове на фронта, само че те към момента се държат.

Военен специалист, шеф на Музея на Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов:

- Ако в този момент Украйна може да излезе от рецесията и Съединени американски щати, мисля, ще създадат всичко, с цел да я задържат в своята орбита, това значи, че тя ще продължи да се бори до последния украинец. Зеленски ще ръководи или някой различен ще ръководи - няма значение.

Това се потвърждава от плануваните и осъществявани доставки на оръжие за Украйна. Като цяло Пентагонът към момента има запаси, които може да показа с въоръжените сили на Украйна.

Това са към 5 милиарда $. Въпреки че помощта се отпуска на Украйна на части - последният път отпуснаха 200 милиона $. Като цяло към момента има задоволително запаси за доставка на оръжие на режима в Киев.



Военен специалист Алексей Суконкин:

- Виждаме на Запад разнообразни подходи за финансиране на Украйна. Американските републикански законодатели отхвърлиха да провиснал пари на Украйна; американският президент, в противен случай, е подготвен да финансира режима в Киев, базирайки се на обстоятелството, че победа на Русия би била огромен удар върху имиджа на Съединените щати.

В същото време Съединените щати се пробват от ден на ден и повече да принудят Европа да заплаща повече, въвличайки я в този спор, обяснявайки, че незабавно щом Русия завоюва в Украйна, тя сякаш несъмнено ще отиде да накаже Европа. Най-вероятно тези операции ще продължат и през идната година.

В Европа в това време все по-често приказват, че са им свършили оръжията, които биха могли да трансферират в Украйна. Затова там, осъзнавайки тежкото си състояние, ще стартират да уголемяват военното произвеждане.

Но това изисква избран интервал от време - до две години - с цел да могат фабриките да доближат ритмично произвеждане.

Битки

След като беше в стратегическа защита съвсем през цялата 2023 година, съветската войска стартира да показва своите качества през есента и зимата. В края на годината обстановката на фронта стартира да се трансформира: врагът мина в защита, стартира със забавяне да построява отбранителни укрепления, а съветската войска стартира сполучливо да си възстановява изгубените по-рано територии.

През декември стартира все по-шумно да се приказва за възможния първи стадий от нашата настъпателна интервенция. Най-после Маринка още веднъж е освободена. Какви борби да чакаме през идната година, ще продължи ли Русия напредването си и ще се реши ли врагът на ново „ контранастъпление ” след срамния неуспех на първото?

Военен специалист, началник на Центъра за проучване на военно-политическите спорове Андрей Клинцевич:

- Свидетели сме на поврат в характера на бойните дейности, във формите и методите на въоръжената битка и от двете страни. Но в случай че в близко бъдеще Украйна не получи, да кажем, финансова и военна поддръжка, сравнима с 2022 година, тогава зимата и идната 2024 година ще станат извънредно сложни за нея.

В началото на 2024 година може да настъпят съществени промени на фронта. Всъщност ние, с нашата половин милионна спомагателна войска от доброволци, можем да създадем сериозен пробив в бойната линия на украинските въоръжени сили на някои от секторите.

Военен специалист, шеф на Музея на Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов:

– Не изключвам, че през 2024 година украинските въоръжени сили могат да приготвят интервенция „ Контраатака-2 “, само че считам, че вероятността тя да приключи с триумф е незначителна.

Ето за какво съгласно мен към есента на 2024 година режимът в Киев ще се провали от военна позиция. Една на практика боеспособна войска ще престане да съществува. Мисля, че обстановката ще се позволи до есента.

Военен специалист Алексей Суконкин:

- Всички разбираме, че западната политика е игра без правила. Затова не изключвам през 2024 година в Украйна да се случи афганистански сюжет: Съединени американски щати ще вземат решение за себе си и, без да уведомят европейските си сътрудници, просто ще си тръгнат. Европа, дружно с Украйна, ще останат сами с Русия.

Преговори

Темата за вероятните мирни договаряния стана през вулгарната година „ червен парцал “ и за двете страни на спора. Както в Москва, по този начин и в Киев, мнозина не утвърдиха тази концепция.

И по този начин, съветникът на Службата на президента на Зеленски Михаил Подолияк преди новата година съобщи, че няма да има договаряния с Москва, само че ще бъде показана с ултиматум, който Русия ще бъде принудена да одобри.

Вярно е, че представител на съветското външно министерство Мария Захарова видя, че Русия в никакъв случай не се е провеждала в Русия и изнудване.

И все пак всяка борба рано или по -късно приключва на масата за договаряния. И по този начин, коства ли си да очаквате договаряния през 2024 година и при какви условия страните да решат да обсъдят вашето бъдеще?

Военният специалист, началник на Центъра за проучване на военни и политически спорове Андрей Клин;евич:

- Краят на предходната година стана решителен - извънредно негативен за Украйна и позитивен за нас. Следователно, може би през 2024 година ще бъдат склонни към някаква позиция на договаряния, с цел да замразят спора и да дадат опция за увеличение и възобновяване на въоръжените сили на Украйна, с цел да достигнем нова ескалация до 2025 година

Ние от своя страна, в случай че планираме да отидем на договаряния, тогава това би трябвало да се направи единствено без да стопираме военните дейности. Защото за нас, като вземем поради терористичния темперамент на Украйна, това е опасност за бъдещето.

Вижте какво е спретнал Киев преди новата година, стреляйки в центъра на спокойния Белгород. Това е тероризъм в най -чистата му форма.

Трябва да призная, че в близко бъдеще няма да има умерено битие с Украйна. Следователно, ние се нуждаем от „ политически ремонт “ на актуалната система в Украйна, би трябвало да продължим напред.

Военният специалист Алексей Суконкин:

- Дори в случай че военните доставки приключат, Украйна няма да вдигне химикалките. За да принудите Украйна да отиде на договаряния или по-скоро на капитулация, ще отнеме голямо време.

Нашите държавни мъже в този момент споделят, че няма да има договаряния и Русия няма да спре, до момента в който цялостната капитулация на Украйна не пристигна. Може би ще е по този начин. Е, Зеленски с указите си, което му не разрешава да договаря с Русия, изгори мостовете. Следователно, в този момент, с цел да се стартира договаряния, е належащо да изгори самия Зеленски.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР