През следващата година по съфинансираните чрез фондовете на Европейския съюз

...
През следващата година по съфинансираните чрез фондовете на Европейския съюз
Коментари Харесай

През 2018 г. повече от 40 проекта ще бъдат финансирани с 1.3 млрд. лв. европейски средства

През идната година по съфинансираните посредством фондовете на Европейския съюз стратегии ще бъдат оповестени повече от 40 процедури за набиране на планови оферти на обща стойност над 1.3 милиарда лева Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на съвещание на Съвета за съгласуваност на ръководството на средствата от Европейски Съюз към Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Договорените средства по оперативните стратегии и Програмата за морско дело и риболовство към края на предишния месец възлизат на малко над 8 милиарда лева, което е близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали надлежно малко над 14% от бюджетите на стратегиите, или близо 2.5 милиарда лева

По Програмата за развиване на селските региони са били подписани контракти за над 1.7 милиарда лв., или малко над 30% от средствата за селскостопански планове до края на програмния интервал. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лв. към бенефициентите.

По думите на Дончев незабавно след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще стартира подготовката за идващия програмен интервал, като още занапред би трябвало да бъде засилен потенциалът за правене на секторни политики при съблюдаване на главен принцип за допълняемост на вложенията, тъй че фондовете да допълват, а не да заместват националните вложения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР