През следващата, 2023 година се отбелязва половин век от навлизането

...
През следващата, 2023 година се отбелязва половин век от навлизането
Коментари Харесай

Отбелязваме 50 години от навлизането на българското кисело мляко на японския пазар

През идната, 2023 година се отбелязва половин век от навлизането на българското кисело мляко на японския пазар. В тази връзка се приготвя стратегия с начинания за разпространение на годишнината, която бе разисквана на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и Н.Пр. Хироши Нарахира, дипломат на Япония в България. Разговорът бе по искане на дипломата.

Предвижда се и основаването на Японско-български център за научно-развойна активност в България, който да създава нови здравословни млечни артикули за японския пазар, стана ясно по време на срещата. Н.Пр. Хироши Нарахира акцентира извънредно ползотворното съдействието сред „ Ел Би Булгарикум “ и японската компания „ Мейджи “, които през тези 50 години направиха българското кисело мляко известно и обичано на японския пазар.

„ За мен е мотив за горделивост, само че и намирам подигравка в това, че името „ Ел Би Булгарикум “ е по-известно в Япония, в сравнение с в България “, разяснява министър Стоянов и подчертава, че сега се приготвя стратегия,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР