През септември темпото на растеж на активността в сферата на

...
През септември темпото на растеж на активността в сферата на
Коментари Харесай

Изненадващо ускоряване на експанзията на британския сектор на услугите през септември



През септември темпото на напредък на интензивността в областта на услугите във Англия се форсира изненадващо от 11-месечното дъно, достигнато през август, само че все пак се ускоряват опасенията измежду английският бизнес по отношение на неговите вероятности отсега нататък на фона на буксуващите договаряния с Европейски Съюз във връзка с Брекзит и бъдещите търговски отношение сред двете договарящи страни, демонстрират резултати от последно изследване на организация IHS Markit.

Индексът PMI, измерващ интензивността в областта на услугите, набъбна през септември до 53,6 пункта, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за стабилизация на показателя в неговото 11-месечно дъно през август от 53,2 пункта (най-ниско равнище от септември 2016-а година).

Производството в областта на услугите набъбна устойчиво, само че в това време новите бизнес поръчки се усилиха с най-слабо движение от 13-месеца насам (от август 2016-а година), до момента в който инфлационният напън скочи до 7-месечен връх.

По-рано този месец организация IHS Markit показа данни, показващи закъснение на промишлената агресия и внезапно утежняване на строителната интензивност във Англия при започване на есента. Въпреки днешното по-добро изследване за сферата на услугите, комбинираният показател, измерващ общата бизнес интензивност, се намали през септември до 7-месечно дъно от 53,6 пункта.

Главният икономист на организация Markit Крис Уилямсън уточни, че трите изследвания взети дружно допускат, че английската стопанска система евентуално ще нарасне на тримесечна база с 0,3% през трите месеца до края на септември след аналогично движение на напредък през интервала април - юни.

Проучванията обрисуват стопанска система, която се бори с нежеланото комбиниране на муден напредък и покачващи се цени, добави Уилямсън.

Мнозинството компании от сферата на услугите цитират свързаната с Брекзит неустановеност и опасенията за бъдещото икономическо развиване като причина за техните по-мрачни упования в бъдеще.

Коментирайки повишаването на индустриални цени до 7-месечен връх, Крис Уилямсън означи, че това ще подхрани в допълнение пазарните упования, че в скоро време Английската централна банка ще извърши засилващата си пролихвена реторика и ще увеличи главната английска рента.

Британската лира реагира положително на по-доброто бизнес изследване в областта на услугите, поскъпвайки в рамите на деня с 0,3% към 1,3285 щатски $, като в това време еврото се намалява с 0,1% към 0,8860 паунда, отстъпвайки от неговия вчерашен 12-дневен връх към 0,8880 равнището.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР