През септември казахстанските власти планират да започне производството на местна

...
През септември казахстанските власти планират да започне производството на местна
Коментари Харесай

Казахстан планира да започне производство на местна ваксина през септември

През септември казахстанските управляващи възнамеряват да стартира производството на локална против ковид QazVac.  Това разгласи вицепремиерът на републиката Йерали Туджаров на разширено съвещание на държавното управление, осведоми ТАСС. " Въвеждането в употреба на биофармацевтичната фабрика е на заключителен стадий. На 19-ти юли тази година беше сполучливо извършено пробно стартиране на завода. Производството на QazVac се възнамерява да е с месечен размер от 600 000 дози , по думите на Туджаров.

От 1-ви февруари Казахстан стартира да имунизира популацията против ковид със " Спутник V ", създаден в Русия. В края на същия месец бе направена първата доставка до районите на страната от съветската ваксина, създадена въз основата на фармацевтичния комплекс в Караганда. На 26-ти април в републиката стартира имунизация против ковид с QazVac. В края на април Фондът за национално богатство на Самрук - Казина закупи 1 000 000 дози ваксина от китайската компания Sinopharm.
 Ваксиниране на човек против ковид за първи път в Казахстан Ваксиниране на човек против ковид за първи път в Казахстан
Процедура за имунизиране на човек против новия ковид беше извършена за първи път в Казахстан. Това заяви в събота телевизионният...

Освен това, при започване на юни републиката получи и първата си партида от имунизацията CoronaVac, създадена от китайската компания Sinovac Biotech в размер на 500 000 дози. Медията оповестява, че към днешна дата, 10-ти юли, над 4 140 000 души са били имунизирани с първия съставен елемент на имунизацията в Казахстан, от които близо 2 400 000 са приключили изцяло процеса на имунизация. Населението на републиката е към 18,9 милиона души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР