През седмицата избухна скандал в българската съдебна власт, свързан със

...
През седмицата избухна скандал в българската съдебна власт, свързан със
Коментари Харесай

Клипът с разголените жени: Какво уронва престижа на съдебната власт

През седмицата избухна " скандал " в българската правосъдна власт, обвързван със снимането на видеоклип в Съдебната палата, на който има разголени девойки и ядосани младежи, размахващи револвери. В клипа взе участие и дете, което държи револвер в ръка. Твърди се, че видеото целяло легализацията на дрога и по този метод развращавало младежта. Също по този начин се твърди, че със снимането му Съдебната палата като " храм на Темида " е била осквернена.

Вместо да поръча водосвет за изпъждане на злите духове, Висшият правосъден съвет обаче предприе други ограничения. За начало ръководството на Съдебната палата, което към този момент е в ръцете на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, ще му бъде отнето и трансферирано на различен магистрат, който е комфортен за ръководещия естаблишмент. Нещо повече, Висш съдебен съвет на процедура сезира Инспектората да ревизира дали клипът не е " уронил престижа " на правосъдната власт и да търси виновните за това. От направените изявления на членове на съвета, в това число министъра на правораздаването, се схваща, че те са доста обезпокоени от " уронването " на престижа и като цяло държат Лозан Панов персонално виновен за случая, тъй като не бил гледал клипа и не заложил в контракта нужните защитни клаузи. Едва ли ще е някаква огромна изненада, в случай че инспекцията на Инспектората доближи до сходни изводи.

Как се пази " накърнен авторитет "

Загрижеността на Висш съдебен съвет и магистратите за техния " авторитет " и известност е основателна. Но отбраната на тази известност наподобява са я подхванали от неверния край.

Хората им нямат доверие не тъй като постройката на правораздаването у нас е " осквернена ", а тъй като процедурите му постоянно са неразбираеми и напряко съмнителни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР