През пролетта Мариян Димитров се цели в ново силово постижение

...
През пролетта Мариян Димитров се цели в ново силово постижение
Коментари Харесай

Българин изтегли две мотриси, тежащи 166 тона за 69 секунди, търси световен рекорд

През пролетта Мариян Димитров се цели в ново силово достижение - да изтегли над 200 тона
Мариян Димитров е индивидът, който в търсене на международен връх по мощ е изтеглил на 11 декември два локомотива " Сименс " с общо тегло 166 тона. Българинът ги е придвижил на 11 метра единствено за 69 секунди, заяви БТВ. Идеята е била достижението да влезе в " Гинес ", само че не съумели да се схванат, по тази причина този път документите и спецификите на машините ще отидат при президента на най-голямата стонгмен корпорация в света и чака отговор след празниците.

" Няма кой да оказва помощ, супер мощ не е. Просто е подготовка и предпочитание ", разяснява Димитров. И добавя, че задвижат ли се един път машините, дърпането става по-леко. Миналата година той към този момент е изтеглил един локомотив, 84-тонен. " Идеята ми е през пролетта, може би през май, да опитам с три локомотива - 249 тона ", прицелил се е към нови достижения мъжът. За предаването " България търси гений " пък е теглил 16-тонен рейс, само че без помощни стълби и въжета.

6-годишният му наследник пък следи тренировките му. Подготовката е сложна и действително с машини има единствено 2 опита преди същинския. Димитров, който по специалност е служител на реда, самичък си е изработил шейна, с която се упражнява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР