През пролетта и лятото на 2022 г. повечето световни хотелски

...
През пролетта и лятото на 2022 г. повечето световни хотелски
Коментари Харесай

Последствията от напускането на световни хотелски вериги

През пролетта и лятото на 2022 година множеството международни хотелски вериги стопираха активността си в Русия или изцяло напуснаха страната. В същото време специалисти от туристическата промишленост и представители на хотели, които не престават да работят в Русия, считат, че тези промени няма да има толкоз мощно влияние върху локалния пазар. Какво е мнението на представителите на хотелите Four Seasons, Kempinski и Ritz Carlton и по какъв начин работят в новата действителност?

InterContinental Hotels Group и Hyatt Hotels бяха едни от първите, които реагираха на " военната спецоперация " на Русия в Украйна. Те споделиха, че ще спрат откриването на нови хотели и всевъзможни нови вложения в Русия. В същото време фирмите продължиха да заплащат заплати на чиновниците и да работят с към този момент отворени хотели. Но тогава Hyatt Hotels съобщи, че ще спре и оперативното ръководство на хотели в Русия. В резултат на това хотел Hyatt Regency Sochi промени името си на Grand Karat Sochi от 15 април.

През юни интернационалните компании продължиха да се отдръпват от съветския пазар. Хотелската верига Marriott International, която също затвори локалния си офис през март, разгласи цялостно прекъсване на активността си в Русия. Компанията съобщи, че глобите вършат невероятно работата на съветския пазар. Освен това пресслужбата на Marriott акцентира, че хотелският франчайз също няма да работи. Компанията отдели 1 млн. USD от вътрешни фондове за чиновници на мрежата в Русия и Украйна, с цел да им помогне с преместването.

През 2019 година хотелската верига Marriott International зае първо място в класацията „ Най-големите хотелски вериги в Русия “ съгласно Forbes. Компанията има 29 обекта в 13 области на страната. Пет хотела под марката Marriott, които работят в Москва, принадлежат на групата Safmar на предприемача Михаил Гуцериев. Marriott Tverskaya, Marriott Royal Aurora, Marriott Grand Hotel, Sheraton Palace и National Luxury Collection Hotel се ръководят от английската компания Interstate Hotels & Resorts. Тези хотели не престават да работят в Русия, без да трансформират името си.

Много специалисти считат, че напускането на международните хотелски вериги няма да има огромен резултат върху промишлеността в Русия. Ръководителят на Федералната организация по туризъм Зарина Догузова споделя: „ Това е като с Booking: като цяло е тъпо, ние разбираме техния принос за развиването на туризма. Основното е, че всички хотели ще продължат да работят. И през днешния ден се отварят спомагателни благоприятни условия за нашите хотелски вериги, които към този момент са много, а скоро, сигурна съм, ще бъдат още повече. Ще се фокусираме върху поддръжката и развиването им. “

Президентът на Националния съюз на хотелиерската промишленост (OSIG) Алексей Волков също не счита напускането на марките от Русия за злополука: „ Само марките напущат. По предписание 99% от хотелските уреди са благосъстоятелност на съветски компании или бенефициенти. Всички екипи, които работят в съществуващите уреди, ще продължат да го вършат. Волков е сигурен, че с поддръжката на държавното управление, консолидацията на съветските вложители и основаването на спомагателни условия незавършените планове, които са останали без задгранични вложения, могат да бъдат трансферирани на локални ръководещи компании и пуснати в употреба в бъдеще под съветски марки.

В резултат на напускането на Marriott International московският хотел Ritz-Carlton промени името си. На 7 юли хотелът стартира да работи под марката The Carlton Moscow. Според Оксана Леоненко, шеф на хотела, тези промени са имали дребен резултат върху работата на хотела. „ Юридическото лице не се е трансформирало, притежателите са същите. Стандартите, процедурите и културата са останали същите. Инструментите за работа се трансформират: да вземем за пример бяха нужни нови системи за следене на желанията на гостите и програмен продукт. Коригираме дистрибуторската мрежа и стартирахме личен уеб страница “, споделя Леоненко.

Тя удостоверява, че прекратяването на съдействието с Marriott International не визира работата на хотела във връзка с обслужването на гостите. Те няма да почувстват никаква смяна. „ Ние не сме на общия уебсайт на Marriott.com и не можем да спечелим точки Marriott Bonvoy. В противоположен случай гостите получават всички привилегии по предходната стратегия за преданост “, разяснява шефът на хотел The Carlton Moscow.

Тя е съгласна с специалистите, че напускането на огромните вериги ще даде подтик на развиването и усъвършенстването на техните лични артикули за хотели в Русия в региона на преживяването на гостите и IT решенията, ще разреши на локалните снабдители на храни, питиета, текстил, почистващи артикули и други артикули, с цел да бъдат по-видими, ще усили смисъла на медиаторите във веригата хотел-гост, а точно туроператорите и туристическите организации. „ Наличието на огромни марки има удобен резултат върху развиването на интернационалния туризъм, в този момент ще би трябвало да влагаме повече в акции за разпространение на Москва като туристическа дестинация “, отбелязва Леоненко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР