През повечето дни до края на месец октомври ще бъде

...
През повечето дни до края на месец октомври ще бъде
Коментари Харесай

По-топло от обичайното през втората половина на октомври

През множеството дни до края на месец октомври ще бъде по-топло от нормалното за сезона. По-съществено захлаждане се чака през втората половина на тази седмица, към 20-21-ви октомври. Повишена е вероятността за превалявания, само че най-вече слаби, от 24 до 29 октомври.

В доста от дните, в това число и на следващия ден, ще има утринни мъгли. Ще има и региони със слани. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред минус 1° и 5°, по Черноморието - от 9° до 13°, а оптималните - сред 18° и 23°. Ще остане най-вече слънчево, със със слаб източен, в Източна България и по Черноморието - сдържан североизточен вятър.Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала. Ще бъде слънчево, преди обяд тук-там с ниска облачност.

Много положителни условия за туризъм и разходка и в планините, където също ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Температурите и там ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 11° и 18° градуса.

Слабо стопляне се чака и на всички места на Балканите, както и в южните и централните елементи от континента. С превалявания от дъжд ще бъде на следващия ден в Североизточна и в Северна Европа, където ще превалява и сняг.

У нас повече облаци ще има в четвъртък, когато на обособени места в Северна и Източна България ще превали слаб дъжд. След топлото за сезона време в околните дни, през втората половина на седмицата се чака захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР