През последното денонощие Израел бомбардира южните части на Газа, а

...
През последното денонощие Израел бомбардира южните части на Газа, а
Коментари Харесай

Израел удари Южна Газа, а Хамас изпрати ракети срещу Тел Авив

През последното денонощие Израел бомбардира южните елементи на Газа, а Хамас изстреля ракети против Тел Авив. 

Израелските управляващи настояват, че са разкрили общо 800 тунелни шахти на групировката и са унищожили повече от половината от тях.

 
В шахтите военните ни откриват огромни количества оръжия, свързани с активи на Хамас, посредством огромна мрежа от подземни тунели. Много от тези шахти бяха открити във или покрай цивилни структури, в това число учебни заведения, детски градини, джамии и детски площадки.
Ейлон Леви, представител на израелското държавно управление

 

По данни на Организация на обединените нации поради ударите в Газа четирима на всеки петима палестинци е напуснал дома си. Разселените са близо 2 милиона. Властите в анклава оповестиха за офанзиви в най-големия бежански лагер, Джабалия, а от Израел подредиха евакуацията на още хора от втория максимален град в Газа, Хан Юнис.

Според следеното от Хамас здравно министерство в линията жертвите на ударите към този момент са повече от 15 000. 

 
Израелската окупация управлява размера, качеството и маршрута на здравната помощ, влизаща в Газа, с цел да задуши здравната система и да я изкара отвън строй.
Ашраф ал-Кидра, представител на здравното министерство в Газа

 

Главният прокурор на Международния углавен съд, който посети Близкия изток, предизвести Израел и Хамас да се придържат към интернационалното право. A от Съединени американски щати обявиха, че е " морална отговорност " на Израел да пази цивилните в Газа. 

Междувременно от английското министерство на защитата ще правят разследващи полети над линията в опит да открият още заложници на Хамас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР