През последните три сезона Виктория Томова винаги е гравитирала в

...
През последните три сезона Виктория Томова винаги е гравитирала в
Коментари Харесай

След разгром над бивша номер 20: Виктория Томова ще дебютира в топ 100 на света!

През последните три сезона Виктория Томова постоянно е гравитирала в подножието на топ 100 и напълно малко я е разделяло от място измежду най-елитната група тенисистки. Първата ни ракета обаче направи страховит сезон на трева, в който доближи до втория кръг на Уимбълдън и също по този начин се класира за първия си четвъртфинал от категория WTA 500, което я приближи оптимално до реализирането на нейната огромна цел. Вики пък не скри, че търси да си подсигури място в главната скица на US Open и реши да не си взема никаква отмора, заминавайки непосредствено за шведския град Бостад, където да се включи в WTA 125 конкуренцията на червени кортове.

Българката се оправи с лекост в откриващите си два мача от шампионата, а през днешния ден не остави никакви шансове на някогашната номер 20 Михаела Бузарнеску и по този метод си подсигурява нанагорнище до заветната 100-та позиция в международното нареждане - 6:3 6:0. В полуфиналите пък нашето момиче ще премери сили с южнокорейката Джанг-Су Джионг (световна номер 155), с която в никакъв случай до момента не са се срещали между тях.

Сблъсъкът стартира с бърза замяна на пробиви, само че последователно Томова взе превес и още веднъж отмъкна подаването на съперничката си, с цел да поведе с 4:2. Последва ново тежко тестване на начален удар за румънката, но този път тя отрази сполучливо два брейкбола и понижи своето закъснение. Оттам насетне обаче нашата сънародничка беше повече от безапелационна, като не отпусна нито един гейм повече на ветеранката и справедливо продължи към етапа на финалната четворка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР